in

We betalen al genoeg via belasting voor NOS censuur maar NOS wil kijk- en luistergeld terug

Als het aan NOS-directeur Jan de Jong ligt, wordt het kijk- en luistergeld zo snel als mogelijk is terug. De Jong deed deze uitspraak in het Radio 1-programma De perstribune van Omroep MAX.

Het is niet de eerste keer dat Jan de Jong voor de herinvoering van het kijk- en luistergeld pleit. Ook NPO-baas Henk Hagoort deed in 2010 soortgelijke uitspraken. In 2001 werd het kijk- en luistergeld vervangen voor een stelsel waarbij bijdrage voor de publieke omroep centraal via de inkomstenbelasting werd geregeld. Van de inkomsten die bij het ministerie van Financiën binnenkomt, bepaalt het hoeveel er jaarlijks naar de publieke omroep gaat.

KABINET VERDIENT AAN NPO

De opbrengsten van de belastinginning voor het bekijken en beluisteren van de publieke omroep zijn hoger dan de jaarlijkse afdracht aan de publieke omroep. Door diverse bezuinigingen krijgt de NPO de helft van het bedrag dat de Nederlander verplicht voor de publieke omroep in de schatkist stort. Naast het financiële aspect is onafhankelijkheid van de publieke omroep voor NOS-directeur Jan de Jong belangrijk. “Onafhankelijke financiering zoals in en waar je kijk- en luistergeld hebt – zoals we ook tot in 2001 in hadden – is belangrijk. Dat is een veel zuiverdere vorm van financiering want dan bepaald Hilversum wat voor programma's je uitzendt en niet ”, aldus De Jong op Radio 1.

via Totaal TV

Photo by brizzle born and bred


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rutte krijgt 3,6 voor economie, in bedrijfsleven wordt je ontslagen

80 procent van al het licht in het heelal is zoek