in

We hebben onszelf de EU ingerommeld

Maar liefst 56 procent van de kiezers vindt dat Nederland de Europese Unie is ‘ingerommeld’. Dat bleek vorige week uit een enquête van Maurice de Hond. Correspondent Marc Peeperkorn ontleedde twee maanden geleden, in de Vonk van 1 maart, het gerommel. Zijn conclusie? We zijn er niet zomaar ingerommeld, we waren er zelf bij. Decennium na decennium.

Ze is van een meedogenloze schoonheid: de combinatie met ‘we zijn erin gerommeld’. Met één klap is duidelijk dat Wij, het Volk der Nederlanden, ergens in een niet eens zo heel ver verleden, op gruwelijke wijze in het pak zijn genaaid. We zijn beroofd van onze gulden, gestript van onze soevereiniteit en gezuiverd van onze identiteit. Al wat ons autonome Nederlanders rest, is een EU-horigenbestaan. Alles voor Brussel, Brussel voor alles.

Als ‘wij’ het slachtoffer zijn, is er natuurlijk ook een dader: zij! Die wordt niet expliciet genoemd – uitleg doodt de uitspraak – maar wel impliciet. ‘Zij’ dat zijn de eurocraten, volksvijand nummer 1. De tienduizenden dikbetaalde -ambtenaren en 28 Europees Commissarissen die verborgen achter het spiegelend glas van Brusselse kantoorkolossen hun dictaten aan ons opleggen. Ongrijpbaar zijn ze, anoniem als de fictieve bogen en ramen op de fletse eurobiljetten die onze vurig glanzende Oxenaar-snippen, -zonnebloemen en -vuurtorens uit de hebben gegumd.

Lees verder via We hebben onszelf de EU ingerommeld – Vonk – VK.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ron Paul: De VS en EU laten Oekraïense burgeroorlog escaleren

Wereld op zijn kop : Vaticaan ontkent verantwoordelijkheid misbruik wereldwijd