in , ,

We hebben tegenwoordig de concentratie van een goudvis

Het gaat hard achteruit met ons concentratievermogen. Hadden we eerder nog een aandachtsspanne van 12 seconden, tegenwoordig lukt het ons niet meer om langer dan 8 seconden de aandacht erbij te houden. Zelfs goudvissen slagen er nog in om 9 seconden gefocust te zijn. De oorzaak ligt in onze obsessie voor de .

Lichtpuntje: we zijn wel veel beter geworden in multi-tasken.

Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft. Het bedrijf wilde de invloed van smartphones en tablets onderzoeken op het dagelijks leven. Daarvoor ondervroeg het bedrijf 2.000 Canadezen en is de hersenactiviteit van 112 mensen gemonitord. 44 procent zei moeite te hebben met focussen en 37 procent kreeg zijn taken niet af door smartphone-gebruik. ”Canadezen met een meer digitale levensstijl hebben problemen om zich te concentreren in een omgeving waar om langdurige aandacht gevraagd wordt”, schrijven de onderzoekers volgens The Independent.

Lees verder via: Wel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Terugkijken naar de lezing met Joris Luyendijk – 13 Mei

Whahaha, echt? Onderzoek: meerderheid Nederlanders voor landelijke DNA-database