in ,

We kunnen makkelijk zonder de Euro: Nederlandse export naar landen buiten EU verdubbeld

Hadden we nu echt die verdomde euro nodig? Nee dus.

De export van Nederlandse producten naar landen buiten de Europese Unie is de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. In de eerste vijf maanden van dit jaar ging het om 33,8 miljard euro, 17,9 miljard euro meer dan over dezelfde periode in 2005. De export naar EU-landen steeg met bijna een derde, van 48,6 miljard naar 64,2 miljard euro. Het aandeel van de export naar landen buiten de EU in de uitvoer van Nederlands producten steeg daarmee van een kwart naar een derde. Dit blijkt uit cijfers van CBS.

Van de totale Nederlandse exportwaarde is 56 procent van Nederlandse makelij en betreft 44 procent wederuitvoer. Aan producten van Nederlandse makelij verdient Nederland per uitgevoerde euro bijna zeven keer zoveel als aan buitenlandse producten die hier zijn ingevoerd en na een korte bewerking weer zijn uitgevoerd, de zogeheten wederuitvoer.

Buiten de EU springt eruit als een sterke groeimarkt voor Nederlandse producten, met bijna een verzesvoudiging van de export. Naar dit land werden onder andere meer schepen uitgevoerd. De export naar China en Singapore verviervoudigde bijna. Andere bestemmingen buiten de EU waar de export sterk steeg zijn Turkije, , Zuid-Korea, Hong Kong en .

Lees verder via de Bron: Europa Nu

Photo by alf.melin


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

“We kunnen makkelijk zonder de Euro: Nederlandse export naar landen buiten EU verdubbeld” dankzij de zwakke Euro.

Met een harde Gulden zou het een ander verhaal zijn. Diegene die deze titel bedacht heeft moet dieper in de Eurp problematiek duiken.

Pandjes g*stap* op pad in Enschede onder het mom van ‘adresonderzoek’

11 tekenen dat de volgende crisis om de hoek staat