in

We wisten het niet….

Welkom mensen, we worden al jaren in de maling genomen, maar dat wist je al, als wakkere lezer laat je je niets op de mouw spelden maar wist je dat je al een slachtoffer was ?

 • We moeten zuinig zijn op ons land
 • We moeten zuinig zijn op ons klimaat
 • We moeten zuiniger zijn met onze energie
 • Er zijn weinig werklozen
 • Privatisering, dan wordt alles goedkoper en beter van
 • Europa is goed voor ons
 • De brengt welvaart
 • is Vol !

Zomaar een paar puntjes van de laatste jaren, om met het eerste te beginnen:

De uitspraak kwam van J. Den Uyl, hij wilde de afbraak door de VVD en CDA voorkomen en somde de geneugten op van ons land. Goed hoogwaardig onderwijs, hoge levensstandaard voor iedereen, saamhorigheid en een industrie die beroemd was over de gehele wereld. Vrijdenkend en Sociaal bewogen. We hielpen de Indonesiërs, de biafranen, de Surinamers en ja we stonden nog ergens voor. RECHTVAARDIGHEID en EERLIJK DELEN. Daar moesten we zuinig op zijn. Maar ene Wiegel, een VVD’er, lachte hem uit en noemde hem Sinterklaas. Joop wist wat er zou gaan komen en zou nu lachend de sigaar uit Wiegel zijn gezicht halen, en met een glimlach vermorzelen onder zijn schoen. Hij had gelijk ! De mens kan niet zonder de ander, maar dat is op dit moment pijnlijk duidelijk geworden. gaat boven mensen en laat mensen onnodig lijden. Geen goed onderwijs meer, armoedeval en grote tekorten aan welvaart voor ALLE mensen. De maatschappij is onrechtvaardig, rechten zijn vertrapt en een stasi – samenleving is ingesteld. Grote groepen krijgen de schuld voor iets waar ze part noch deel aan hebben. Het grote geld en de mensen erachter hebben Nederland afgebroken en tweedracht gezaaid !

Op punt 2 aangekomen kunnen we nu stellen dat we gemasseerd zijn geworden en er langzaam zijn ingetuind, en wel met boter en suiker. Het klimaat warmt op, althans dat wordt beweerd,  de reden ? CO2 uitstoot, het broeikasgas, is de boosdoener. Weet U wat ? We verminderen de uitstoot en we hebben een plan. Landen die geen CO2 produceren geven we 100 certificaten, die ze kunnen verhandelen aan CO2 producerende landen. Zo ontstaat er een vermindering van uitstoot in industriële landen. Praktisch gezien veranderd er niets, maar er worden centjes verdiend waar we leuke projectjes van kunnen starten. Zoals de elektrische auto. In gebruik een CO2 loos product, maar om te maken 400 keer vervuilender dan een brandstofmotor. Dus het klimaat word er niet beter van alleen de economie van een land ! En wij braaf ons afval scheiden. Glas, plastic,blik,metaal en ga zo maar door. We betalen de hoofdprijs voor vuilophaal en we rijden ons suf naar containereilanden om dit gescheiden afval aan te bieden. Een bedrijf maakt daar weer grondstof van en voila de betaalt voor zijn afval en geeft gratis geld weg. We worden bedonderd en belazerd, alleen maar voor wat geld !

Dat is nog niet eens alles, mensen het gas raakt op , we moeten zuinig zijn, en Kamp verkoopt vloeibaar gas uit Nederland voor 1 cnt de kuub ( vloeibaar), tevens koopt hij Russisch gas terug voor 32 cnt kuub ( gasvorm). Rare gang van zaken ! Het is speculatie over de rug van Nederlanders en met name de Groningers. Veel beloven, weinig geven, laat de gek in vreugde leven. Dit spreekwoord gaat nog steeds op. U koopt groene stroom, kost niets, althans de opwekking. Oude windmolens ( historisch) staan werkloos stil in het veld, maar de enorme masten die een lage frequentie bromtoon geven, worden aanbeden. Schijn bedriegt, boven windkracht 5 vormen ze een gevaar en worden ontkoppelt en leveren niets aan het net. Gelukkig hebben we de goede oude steenkool centrales nog ! Duurzaam ? Duh, niet echt, vervuilend, gevaarlijk voor mens en dier en heel belangrijk een object om in te investeren met subsidie ! Kortom centjes verdienen. Zonnepanelen dan ? Ja een leuk plan, maar de netto opbrengst is nihil. Investering met subsidie, maar die dingen kosten veel energie om ze te maken en we spreken niet over de edelmetalen en “supergeleiders” die zijn bedacht. Kleine kinderhandjes in China, Taiwan en andere arme landen zetten deze hoogwaardige techniek in elkaar, de winsten op lonen zijn gigantisch. De levensstandaard in die landen staat op een heel laag pitje. Een vierkante meter zonnepaneel kost slecht 12 cnt arbeid en 15 euro aan materiaal. De energie die er in gestopt word door productie is per m2 2000 kJ. ( schatting). Hoezo duurzaam ?

In de 80’er jaren, toen iedereen nog normaal kon leven, werd er ineens bedongen dat bedrijven teveel regels kenden. Logisch want deze bedrijven ging het om winst en niet om mensen. De bezuinigingen werden aangekondigd en heel langzaam werden er problemen opgeworpen zoals:

 • Sociaal stelsel is onbetaalbaar.
 • Onderwijs moet beter !
 • Het moet veiliger !

En bezuinigen werd ombuigen genoemd, bekt heerlijk en niemand had in de gaten dat de verworven rechten werden gesloopt. De WAO werd opgeheven, evenals de WWW ( weduwen en wezenwet ) De Wia kwam ervoor in de plaats en velen werden arbeidsgeschikt verklaart. De truc hierachter was simpel, je keurt mensen niet af, je kijkt wat ze nog wel kunnen. Zo kon het voorkomen dat mensen met een lage dwarslaesie verteld werden dat ze werk konden krijgen als bonsai-boomkweker, of loempia-vouwer Functies werden verzonnen en op een lijst gezet en had je meer dan 15% verdiencapaciteit dan was je ineens gezond. Dus je reinste verlakkerij. BTW en brandstoffen werden duurder, en vakbonden begonnen met algemene stakingen om dit gecompenseerd te krijgen. Met vele werklozen erbij en politici die meenden te moeten praten in achterkamers met de vakbonden, kwam het poldermodel tot stand. politiek , werkgevers en werknemers om de tafel. Afspraken die gunstig waren voor het bedrijfsleven haalden het en stakingen werden gebroken en ingeperkt door de rechter. Alles dankzij Thatcher en Reagan, zij maakten de weg vrij voor de Neoliberale denkwijze.

Als eerste werd gedacht om bedrijven van de staat te verkopen, want dan zou het veel beter gaan, efficiënt en goedkoper voor de klant, de markt zou het wel weten. Zo stonden het Openbaar vervoer, scheepsbouw, telefonie en energie ineens in de uitverkoop. Het beloofde ons gouden bergen en inderdaad even ging het goed met ons landje, maar het volk morde al snel. Niet goedkoper, minder service en chaotisch. Dat waren de kernwoorden. Al snel bleek dat meerdere landen hier last van hadden, maar verdeel en heers, dat werd en wordt nog steeds toegepast. Openbaar vervoer ? Puinhoop, duur en oncomfortabel. Energie ? Goedkoop, maar door belastingen onbetaalbaar geworden. Scheepsbouw ? Is helemaal weg, geen betekenis meer. Telefonie ? Wanorde en onbetrouwbaar ! Nu is de zorg eraan toegevoegd en wat zien we ? Een grote puinhoop en geen winst, alleen maar verliezers behalve de grote financiële instellingen. Deze draaien winsten evenals het bankwezen. Om deze belangen te beschermen werd de Euro gelanceerd. Een referendum werd gehouden en afgewezen, maar toch ingevoerd, want dat domme volk is lastig. Nu weten we war we staan, maar het is over twaalven. Europeesche Unie is niets anders dan een verzameling van dubbeltjes en kwartjes en het eindeloze gesteggel hierover. Landen zijn onbestuurbaar geworden en hebben grote noden. Nu ik verspreek mij, de bevolking heeft noden , die niet langer beantwoord worden door het desbetreffende land, gesloopt, gestript en verkwanseld. Hoe houden ze de bevolking rustig nu want geloof mij de ontevredenheid bereikt heel snel het kookpunt en dan zijn de rapen gaar !

Dus U begrijpt de aandacht dient verlegt te worden, de heren doen hun werk liever in stilte en voor de grote bondgenoten de multinationals en kartels. De bevolking komt op de laatste plaats is alleen maar klapvee en statistiek. We leiden ze af, zetten ze tegen elkaar op en zoek zondebokken.

Tegen beter weten in worden wetten gelanceerd die onrechtvaardig zijn, oorlogshaarden worden internationaal gekweekt, groepen gelovigen krijgen een stempeltje, Al Quaida is geboren, de towers zakken in, de islamiet deed het maar even, maar het was een saudi arabier die de “leider” was. De grootste olie bondgenoot liet het over zijn kant gaan. Irak, een ander bewind, Iran, een ander bewind, Libië ? Een land zonder leider, en dan Egypte en Syrië, afzetting van een Amerikaanse vazal ! Het midden oosten een brandhaard onder het mom van een Arabische lente, niet is minder waar, echter een volksverhuizing ten gevolge van oorlog en nood kwam op gang. De oversteek naar Europa werd gemaakt via Italië . Nog even wat angst erboven op gooien ? Het zijn terroristen ( tunesie ) en IS veroverd Syrië, Turkije en Egypte

Amerika kan zijn wapens weer testen en wel samen met zijn bondgenoten, Mensen we malen er niet meer om, wij worden bang gemaakt met de toestroom van deze oorlogsvluchtelingen, ze worden niet gezien als vluchtelingen maar als uitschot wat wel verzorgd wordt. Dat moeten we denken althans. Ze pikken onze banen in, maar de Polen,Bulgaren en Roemenen ook. Ons wordt wijsgemaakt dat de enorme werkloosheid en armoede door deze mede – Europeanen komt. Aangevuld met de vluchtelingen. Werklozen in ons land worden door een onrechtvaardig stelsel in een kwaad daglicht gesteld. Werken werken werken is het devies. Maar de banen zijn verdwenen door de hebzuchtige coöperaties die vast werk hebben afgezworen.

Flexwerk is het helemaal, 24 uur economie, kopen kopen en nog eens kopen. Maar ons geld is op, we krijgen te weinig om van te leven, de concurrentie is moordend. Het stelsel zou op de schop moeten. Een huis kopen ? Vergeet het maar, flexwerk is geen basis voor een hypotheek en een onzekere weg naar de bijstand. De harde reset wordt werkelijkheid, maar alleen voor ons.

Sociale zekerheid is voor iedereen opgedoekt, velen worden een inkomen ontzegt. De bijstand wordt aan banden gelegd, nu de tegenprestatie, dadelijk een beperking in tijd ! maar wat is eigenlijk het doel van het opheffen van het sociale stelsel. Er is geen werk meer voor al die werkzoekende en nu komen er Wajongers, Ouderen en hulpeloze bij op de arbeidsmarkt. Er is geen werk en het zal er niet komen. De bedrijven zullen zeker merken dat de winst daalt en uit gaat komen op verlies. de woningmarkt stort in, de economie stort in ! Het is een kamikaze plan en voor wat ? Het antwoord laat zich raden, de reset gaat plaatsvinden door middel van een oorlog, geen informatica oorlog maar een oorlog om wapens te testen, bevolkingen te verpletteren en alles voor rijkdom en macht. De verschuiving is bezig ! Amerika is dadelijk pleitte, hun macht valt in handen van China en . En ? Die doen mee met de grote spelers. Europa hoort daar dadelijk niet meer onder dit valt uit elkaar. met dank aan Frankrijk, die maar geen verantwoordelijkheid wil nemen voor zoveel schulden.

Maak mensen angstig voor het onbekende een ze zullen volgen, maar de angst voor de buitenlander is geboren uit jaloezie ! Zij krijgen water en brood, een huis met inrichting en ook nog een vrij reizen kaart, terwijl de ( noem een land) onder de brug leeft en in de steek is gelaten. Borrelpraat en napapegaaien want als men dan vraagt wijs die persoon eens aan krijgt men eh, eh en nog eens eh te horen. Ze blijven het antwoord schuldig. Van schaamte draaien ze hun hoofd weg en zijn Uit Positie Geluld. Maar het werkt wel, die bangmakerij van de staat. het gras is groener bij de buren en daar wordt handig op ingespeeld, en wel over lijken want wist U dat tientallen mensen, gewone mensen als U en Ik dagelijks zelfmoord plegen om deze bangmakerij ? Niet omdat het kan, maar door wanhoop en schaamte vanwege geldgebrek.Zij denken dat ze falen als volwaardig lid van de maatschappij, De verantwoordelijkheid om kostwinner te zijn, een goede vader, moeder en burger wordt te groot. De druk neemt toe. En hoe worden deze dappere beloond ?

Met een forse rekening van de staat gericht aan de nabestaanden. Pluk ze kaal, Pek en veren is te goed voor degene die het in ons land voor het zeggen hebben.  Laten we hopen dat KARMA bestaat, en anders moeten we ons nu gaan wapenen tegen de heersers. Sleep ze voor de rechter, pak ze in hun vermogen, macht noem het maar op. Ik persoonlijk druk liever op een knopje en laat hun vermogen in het niets verdwijnen. Wel snel zijn, de EMP komt eraan !

Lees verder via de Bron: We wisten het niet !


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Hervormingen’ van het Zuiden komen naar het Noorden

Dijsselbloem zet nationale democratie op een zijspoor