in ,

We zijn op schema: In 1972 voorspelde een computermodel het einde van de wereld

FYI 2046

Michitogo / Pixabay

Mensen zijn vaak paranoïde en vatbaar voor van ‘Doem' of de ‘Eind Tijd', maar al deze apocalyptische voorspellingen zijn gelukkig tot nu toe niet waar gebleken.

Toch is er momenteel een voorspelling voor de dag des oordeels die steeds populairder wordt en niet door een mens is gemaakt.

In 1973 ontwikkelden onderzoekers van MIT een computermodel met de bijnaam ‘World One', verwerkt door een van de grootste computers ter wereld op dat moment, en gemaakt door de computerpionier Jay Forrester, die in opdracht van de Club van Rome modelleerde hoe goed, de wereld zijn groei zou kunnen ondersteunen.

De Club van Rome is een organisatie die bestaat uit wetenschappers, denkers, voormalige wereldhoofden en bureaucraten van de Verenigde Naties en haar missie was om het begrip van de wereldwijde uitdagingen voor de mensheid te bevorderen en oplossingen voor te stellen via wetenschappelijke analyse, communicatie en belangenbehartiging.

Het was bedoeld om te voorspellen of de en de manier waarop we erin leven, wereldwijd duurzaam is, en deze computer heeft berekend dat zowel de bevolking als de vervuiling tegen 2040 wereldwijd zou instorten.

Het analyseerde de wereld als één systeem. Het rapport noemde het een elektronische rondleiding door menselijk gedrag sinds 1900 en waar het de mensheid zal leiden. Het produceerde grafieken die lieten zien wat er met de planeet decennia in de toekomst zou gebeuren en statistieken en voorspellingen uitgezet voor variabelen zoals levenskwaliteit, vervuiling, bevolking, het aanbod van natuurlijke hulpbronnen en meer.

Zoals een ABS-verslaggever het toen uitlegde, vermindert de toename van de bevolking het aanbod van natuurlijke hulpbronnen en de kwaliteit van leven. De computer heeft ook berekend dat deze dalingen zullen plaatsvinden tegen 2020, wat minder dan een jaar is.

Er werd voorspeld dat de toestand van de aarde uiterst kritisch zal zijn, de vervuiling zo ernstig zal zijn dat het mensen zal doden en de kwaliteit van het leven zal teruggaan naar praktisch nul.

Alexander King, die destijds de leider van de Club van Rome was, geloofde dat de resultaten van het programma aangaven dat natiestaten hun soevereiniteit zullen verliezen, en een nieuwe wereldorde voorspellen met bedrijven die alles beheren. Hij legde uit dat, aangezien de soevereiniteit van naties niet langer absoluut is, soevereiniteit geleidelijk zal afnemen, zelfs in de grootste naties.

Als deze voorspellingen waar zijn, hebben we een goede reden om ons zorgen te maken en zelfs in paniek te raken, omdat we misschien nog maar enkele decennia over hebben.

Toch is het misschien nog niet voorbij, want het nieuwe VN-opdrachtrapport van het Intergouvernementeel Panel over klimaatverandering heeft aangetoond dat er een klein venster van 12 jaar is om de opwarming van de aarde te beperken tot 2,7 graden Fahrenheit (1,5 graden Celsius).

Meer dan 133 auteurs die putten uit meer dan 6.000 peer-reviewed wetenschappelijke artikelen geven aan dat de opwarming van de aarde moet worden gereguleerd om een ​​dergelijk einde van de wereld te voorkomen zoals we die kennen.
Simpel gezegd, het verschil tussen 1,5 ° C van de opwarming van de aarde en 2 ° C heeft de volgende gevolgen:

  • De zeespiegel zou nog twee centimeter stijgen, wat zou leiden tot kustoverstromingen voor 10 miljoen meer mensen
  • De ratio van , inclusief bestuivers, zal drievoudig afnemen
  • De achteruitgang van de zeevisserij zou verdubbelen
  • De oogsten van maïs zouden meer dan halveren

Om te slagen in het doel om de toename van de mondiale temperatuur te voorkomen, moet de hele wereld zich verenigen. Zoals Vox-blogger David Roberts verklaarde dat we een onmiddellijk, gecoördineerd crashprogramma van re-industrialisatie nodig hebben, waarbij elk groot land ter wereld betrokken is.

We kunnen allemaal klein beginnen en nog steeds bijdragen aan de oorzaak, als volgt:

Vermijd auto's en vliegtuigen en reis per fiets, bus of trein in plaats van auto's of vliegtuigen
Gebruik een slimme thermostaat in huis en upgrade naar energiezuinige apparaten
Eet ongeveer 30% minder dierlijke producten
Als we snel handelen, is er hoop dat we de doemsdagvoorspelling van World One enkele decennia kunnen uitstellen.

Opmerking van de redactie: Bovenstaande is vrijwel woord voor woord overgenomen door de gekken zoals we er nu mee geconfronteerd worden. Bovenstaande is nieuws en daarom publiceren we het. Dat betekend echter niet dat we bovenstaande ook geloven. Het model is echt, en daarmee is het artikel feitelijk correct. De conclusies zijn op zijn minst discutabel in onze opinie.

Lees verder bij de bron: worldunity


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gedeputeerde voor Energie krijgt peperdure en teveel CO2 uitstotende Tesla S75 als dienstauto

Van jong tot oud is in de Facebook-val getrapt: Facebook linkt de chatdiensten aan elkaar