in ,

“We zijn tot de vreselijke conclusie gekomen dat het Witte Huis terreurgroep IS verdedigt”

Vannacht kwam de -Veiligheidsraad op verzoek van bijeen voor een besloten spoedzitting over de Amerikaanse luchtaanval in Syrië. Nadat de Amerikaanse ambassadeur Samantha Power de vergadering een Russische stunt had genoemd, verliet de Russische ambassadeur bij de VN Vitaly Tsjoerkin het spoedberaad.

De Russische diplomaat zegt te denken dat de Amerikanen mogelijk opzettelijk de luchtaanval hebben uitgevoerd om de samenwerking tussen de landen in Syrië te frustreren. Bij de Amerikaanse luchtaanval op een legerpost in Deir al-Zor in het oosten van Syrië kwamen zeker 62 Syrische om het leven. Persbureau SANA spreekt van 80 doden. Meer dan 100 raakten gewond.

respecteren

De regering van heeft spijt betuigd voor de ‘onbedoeld verloren levens’ bij de Amerikaanse luchtaanval op stellingen van het Syrische leger. Het zou de eerste aanval zijn waarbij de VS rechtstreeks het leger van de Syrische president Assad treft.

Het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken riep de Veiligheidsraad op om de luchtaanvallen te veroordelen en te eisen dat de VS de soevereiniteit van de regering van Assad respecteert.

Doelbewust

Woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova wil van de weten of de aanval een vergissing is of dat Amerika doelbewust terreurgroep IS heeft willen steunen door de stellingen te bombarderen.

De woordvoerster zei tegen het Russische staatspersbureau Tass dat ze ‘na de aanval tot de vreselijke conclusie is gekomen dat het Witte Huis IS verdedigt’.

Het staakt-het-vuren in Syrië wordt steeds vaker geschonden. Syrische rebellen hebben het bestand volgens de Russen in de afgelopen dagen bijna 200 keer geschonden. De Russische president zei dat de Syrische rebellen het bestand gebruiken om zich te hergroeperen. Hij zei dat de VS, die sommige rebellengroepen steunt, verantwoordelijk is als het bestand in elkaar stort.

 

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zez
4 jaren geleden

Voor 1989 was de USSR het boevenland- dat is nu de Zionistenstaat de VS. Er is geen ergere misdaad staat dan heden de USA. De buitenland politiek is in handen Israelische schurken. De CIA en Mossad controleren de hele wereld. Wil iemand niet mee werken dan gebruiken ze zwaar radioactief materiaal- zoals Polonium-210 .Bekendste voorbeelden hiervan zijn Arrafat en Chavez. Om het leven gebracht = vermoord, door deze 2 schurkenstaten

Demiurg
Antwoord aan  Zez
4 jaren geleden

De VS is juridisch een criminele organisatie met het hoofdkwartier in Tel Aviv

Tesla filmt stiekem zijn klanten/rijders

 Blunder met jeugdhulp en persoonsgegevens gehandicapten