in , ,

Weer baas over je gegevens: Uitvinder van het internet komt met nieuwe technologie

De uitvinder van het internet (Sir Tim Berners-Lee), heeft een nieuwe technologie ontwikkeld om gebruikers hun privacy terug te geven. Zijn nieuwe bedrijf heet Inrupt en de technologie heeft de naam Solid gekregen.

De slogan is: ‘The future is still so much bigger than the past‘.

Wanneer het nieuwe project voldoende funding bij elkaar kan sprokkelen kan het vlug gaan. Zelfs met terugwerkende kracht. Gebruikers zullen opnieuw baas zijn over al hun persoonlijke gegevens. De mening, deelname of toestemming van giganten zoals Google en Facebook werd in deze bewust niét gevraagd.

(Oorspronkelijk verschenen op biflatie.nl)

De nieuwe technologie zal het internet ‘op zijn kop zetten’, aldus Berners-Lee zelf.

Uitvinder van het internet: ‘Solid is solide’

Gebruikers van Solid zullen hun persoonlijke data zoals foto’s, contactgegevens, kalenders en andere informatie op het internet zelf kunnen beheren. Opslaan op hun eigen computer of bij een Solid-POD provider. POD staat voor Personal Online Data. De technologie is decentraal, in tegenstelling tot het huidige protocol. We geven onze privacy op in ruil voor gratis online-diensten van de Big Tech, die er enorm aan verdienen.

Tot daar nog aan toe, maar onze gegevens worden te grabbel gegooid door nonchalance of gebrekkige technologie. Of gehackt en misbruikt. Met de Solid-POD zullen de internetgebruikers zelf bepalen of welke bedrijven toestemming krijgen tot zijn of haar gegevens.

De digitale wereld opnieuw veranderen

De man die in 1991 de eerste website ter wereld online plaatse, gaf de techniek achter het World Wide Web toentertijd gratis weg. Ook nu hoeft Sir Berners-Lee er niet rijk van te worden. Wat zoveel zou betekenen dat de nieuwe dienst gratis of vrijwel gratis zal worden weggegeven.

De site van Solid stelt: ‘Why the inventor of the World Wide Web needs to change the world, again‘.

En dat is hard nodig ook. Het is een project om verder in te verdiepen van een ondernemer, uitvinder, en pionier naar ons hart!

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mark Rutte heeft liegen tot de nieuwe waarheid gemaakt

Weer heeft Rutte gelogen! “U gaat erop vooruit!”… In 2019 ben je aan alléén de vaste lasten €700,- meer kwijt