in ,

Weer een D66-klimaatleugen: staatssecretaris Menno Snel heeft keihard staan liegen over Tesla-subsidie

leugen 1553854944
geralt / Pixabay

In normale tijden zou deze man gedwongen worden op te stappen

Het verhaal rond de subsidie van Tesla-auto’s wordt nóg controversiëler. De overheid heeft de afgelopen jaren honderden miljoenen euro’s weggegooid aan ‘subsidie’ voor deze zogenaamde ‘schone’ auto, waardoor Tesla-eigenaars bijna gratis rondreden, terwijl de hardwerkende gewone Nederlander hun autorekening mocht betalen.

Het is een grof schandaal, al was het maar omdat Tesla-eigenaars over het algemeen een bijzonder hoog inkomen hebben en dus prima zelf een auto kunnen kopen, zonder gedwongen hulp van Jan Modaal.

De subsidiekosten aan Tesla-eigenaren bleek veel hoger uit te vallen dat de regering eerst dacht. Dit kwam doordat een verkeerd rekenmodel gebruikt werd.

Maar, zei staatssecretaris Menno Snel in antwoord op Kamervragen, de betrokken consultants hadden dat model nu veranderd, en het was allemaal wetenschappelijk gevalideerd door TNO en het Planbureau voor de Leefomgeving.

Helaas is er één klein probleem: Follow The Money bericht dat zowel TPO als het Planbureau ontkennen dat ze het model gevalideerd hebben.

Daarin ontkent onderzoeksorganisatie TNO dat ze dit rekenmodel wetenschappelijk heeft ‘gevalideerd’, dus goedgekeurd. Die mededeling staat haaks op wat Snel eerder aan de Tweede Kamer meldde. Ook de Kamerleden Helma Lodders (VVD) en Eppo Bruins (ChristenUnie) willen opheldering.

Een woordvoerster van Snel zegt in een reactie dat het woord ‘gevalideerd’ door de staatssecretaris is gebruikt omdat PBL en TNO het rekenmodel in de zomer en najaar van 2018 hebben besproken, getoetst en vervolgens valide genoeg vonden voor doorrekening van het Klimaatakkoord.

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard en tpo.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nijpels met windfarm 300x207

Klimaatpaus Ed Nijpels: klimaatakkoord doorrekening gebaseerd op aannames, gebruiken als FEITEN

eb36b1062bf4083ecd0b470de7444e90fe76e7d61db3124092f8c3 640 climate

VN-klimaatcrisisupdate: ongekende 3,7 millimeter zeespiegelstijging vorig jaar!