in ,

Weer een D66-klimaatleugen: staatssecretaris Menno Snel heeft keihard staan liegen over Tesla-subsidie

geralt / Pixabay

In normale tijden zou deze man gedwongen worden op te stappen

Het verhaal rond de van Tesla-auto’s wordt nóg controversiëler. De heeft de afgelopen jaren honderden miljoenen euro’s weggegooid aan ‘subsidie’ voor deze zogenaamde ‘schone’ auto, waardoor Tesla-eigenaars bijna gratis rondreden, terwijl de hardwerkende gewone Nederlander hun autorekening mocht betalen.

Het is een grof schandaal, al was het maar omdat Tesla-eigenaars over het algemeen een bijzonder hoog inkomen hebben en dus prima zelf een auto kunnen kopen, zonder gedwongen hulp van Jan Modaal.

De subsidiekosten aan Tesla-eigenaren bleek veel hoger uit te vallen dat de regering eerst dacht. Dit kwam doordat een verkeerd rekenmodel gebruikt werd.

Maar, zei staatssecretaris Menno Snel in antwoord op Kamervragen, de betrokken consultants hadden dat model nu veranderd, en het was allemaal wetenschappelijk gevalideerd door TNO en het Planbureau voor de Leefomgeving.

Helaas is er één klein probleem: Follow The Money bericht dat zowel TPO als het Planbureau ontkennen dat ze het model gevalideerd hebben.

Daarin ontkent onderzoeksorganisatie TNO dat ze dit rekenmodel wetenschappelijk heeft ‘gevalideerd’, dus goedgekeurd. Die mededeling staat haaks op wat Snel eerder aan de Tweede Kamer meldde. Ook de Kamerleden Helma Lodders () en Eppo Bruins (ChristenUnie) willen opheldering.

Een woordvoerster van Snel zegt in een reactie dat het woord ‘gevalideerd’ door de staatssecretaris is gebruikt omdat PBL en TNO het rekenmodel in de zomer en najaar van 2018 hebben besproken, getoetst en vervolgens valide genoeg vonden voor doorrekening van het Klimaatakkoord.

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard en tpo.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joost
1 jaar geleden

En de regering vraagt zich af waarom veel burgers overheidsinformatie niet vertrouwen?

Nederland naar de Kloten
1 jaar geleden

Dat de regering zelf geen kennis in huis heeft is nu wel algemeen bekend. Maar blijkbaar weet zij nu ook al geen mensen meer te vinden die wel kennis in huis hebben.
En echt: er zijn duizenden technisch specialisten die op voorhand al hadden kunnen uitleggen waarom het hele Tesla verhaal een ballon was.
En bij gevolg na een proces van jaren en vele domme en onverklaarbare fouten te hebben gezien : ik heb geen enkel vertrouwen in de Nederlandse regering en overheid.

Vangils
1 jaar geleden

Arm land met zulke liederen aan het roer

Klimaatpaus Ed Nijpels: klimaatakkoord doorrekening gebaseerd op aannames, gebruiken als FEITEN

VN-klimaatcrisisupdate: ongekende 3,7 millimeter zeespiegelstijging vorig jaar!