in ,

Weer een foutje van de Belastingdienst: ‘Duizenden ondernemers moesten onterecht toeslag terugbetalen’

Duizenden ondernemers zouden door een fout van de onterecht toeslagen hebben moeten terugbetalen. Dat schrijft de Volkskrant zaterdag, op basis van eigen onderzoek.

De krant citeert schattingen van het ministerie van Financiën, dat mogelijk 10.000 tot 15.000 Nederlanders hierdoor financieel in de problemen zijn gekomen.

Het gaat om het zogeheten Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz), ook wel bekend als de leenbijstand. Met deze toeslag konden uitkeringsgerechtigden vanaf 2004 een eigen bedrijf starten met een renteloze lening van de .

Als aan het einde van het boekjaar bleek dat de opbrengsten van dit bedrijf onder de bijstandsnorm waren gebleven, werd de lening kwijtgescholden.

Maar door een fout van de Belastingdienst werd het kwijtgescholden bedrag opgeteld bij het toetsingsinkomen van de ontvanger. Gevolg was dat deze op papier ineens een veel te hoog inkomen had.

Duizenden ’s aan ‘te veel’ ontvangen huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebonden budget moesten daarop worden terugbetaald.

Volgens de Volkskrant raakten veel gedupeerden hierdoor in de schulden en hebben slechts een paar van hen een schadevergoeding ….

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Als de belastingschuld van ondernemers wordt kwijtgescholden gaat de rekening naar de burger

Vaar niet blind op Stemwijzer en KiesKompas