in ,

Weer een stapje verder: ‘Italië wil inzet noodfonds EU zonder voorwaarden’

De Italiaanse regering wil dat de Europese Unie haar noodfonds voor eurolanden in financiële problemen inzet tegen de coronacrisis, zonder daarbij de gebruikelijke voorwaarden te stellen.

Dat meldt persbureau Reuters op basis van een ingewijde.

Ministers van Financiën van de eurolanden bespreken later op dinsdag voorstellen van de Europese Commissie om het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) te gebruiken.

Als landen hulp uit dit noodfonds ontvangen, zit daar nu nog de eis aan verbonden dat ze hervormingen doorvoeren. Dit moet voorkomen dat problemen met de overheidsfinanciën terugkeren.

is wereldwijd een van de zwaarst getroffen landen door de coronapandemie. Om de economische klap daarvan te boven te komen, zijn volgens de ingewijde “alle beschikbare hulpmiddelen nodig”.

“Dus ook het ESM zonder enige voorwaarden.”

De Italiaanse premier Giuseppe Conte deed eerder al een oproep om het ESM aan te spreken. Het fonds kan op dit moment 410 miljard euro uitlenen.

Het ESM kan ook een programma opzetten dat de Europese Centrale Bank de mogelijkheid geeft onbeperkt staatsleningen van eurolanden op te kopen. Dit is nog nooit eerder gebeurd.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Cijfers van het RIVM, is er echt reden voor corona-paniek?

Italië misbruikt de coronacrisis om Nederland te gijzelen: ze hebben ons voor miljarden euro’s bij de staart