in

Weer een stapje verder met provoceren: Reusachtig standbeeld van Erdoğan in Wiesbaden

Hessen is verbaasd. Midden in de hoofdstad van de deelstaat werd een ongeveer vier meter hoog, goudkleurig standbeeld van de Turkse autocraat opgesteld. Een slechte grap?

Op de Platz der Deutschen Einheit is het object in een grootte aanwezig, die normaal gesproken vermoedelijk alleen de Turkse president voor zichzelf zo voelt. Onder het gejubel van enkele aanwezigen werd het onthuld. Aanhangers van Erdoğan maakten gebruik van de gelegenheid om zich met hun XXL-leider van plastic te laten fotograferen en plaatsten trots hun foto´s op de sociale netwerken.

Wat voor kritische tijdgenoten het toppunt van provocatie is – de autocraat stuurt op dit moment voor de ogen van de hele wereld terug naar de middeleeuwen om zijn autocratische staatsdromen uit te laten komen – is een actie van het kunstfestival “Wiesbaden Biennale”. Het geheel wordt gesubsidieerd door het Hessische Staatstheater, mogelijk gemaakt met (belasting)middelen van de deelstaat Hessen en de hoofdstad Wiesbaden.

Onder het artistieke motto “Bad News” kan Erdoğan met een beetje geluk naar zichzelf zwaaien is september, want dan zal hij opnieuw ideologisch teisteren met zijn verkiezingscampagne. En dat zelfs met militaire eer, inclusief rode loper en staatsbanket. En bedank,t president Steinmeier! Terwijl de belastingbetaler kunst in groteske stijl van Germania financiert, moet hij ook nog veel duurder voor de staatsontvangst op Schloss Bellevue instaan.

(Artikel: “Wormser Zeitung”)

tip door “Wauso”:

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU Politici in spagaat: Ze begrijpen maar niet wat er aan de hand is

De ongekende schuldcreatie zal uitmonden in monetaire crisis