in

Weer een stapje verder: Overheid wil speciale corona-app met ‘test-paspoort’

455555181 9bf7f6258c new world order

Het ministerie van Volksgezondheid overweegt een speciale app te maken voor de coronatest.

De app kan onder meer worden gebruikt om een test te boeken, maar kan ook een soort certificaat bevatten om te kunnen bewijzen dat je negatief bent getest.

De app is nog niet officieel aangekondigd, maar ingenieursvereniging KIVI vermeldde het plan in een blogpost. Het ministerie bevestigt dat over een dergelijke app wordt nagedacht.

Aanleiding is de testcapaciteit, die straks mogelijk nog veel groter is, en meerdere typen coronatests. Daar zouden “burgers gebruikersvriendelijk en op één plek” naartoe moeten worden begeleid.

Alle opties open

Opvallend is ook het mogelijke ‘testcertificaat’, waarmee je kunt aantonen dat je recent negatief bent getest. Tot nu toe was het beleid altijd om burgers geen verklaring te geven dat ze niet besmet zijn.

Wie zo’n verklaring wel wilde, bijvoorbeeld voor een buitenland-reis, moet zich nu nog melden bij een commerciële tester.

Of de app straks ook kan worden gebruikt om te laten zien of je bent gevaccineerd tegen corona, wil een woordvoerder van het ministerie niet ……

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bew politie

Franse Parlement stemt in met verbod op fotograferen en filmen agenten

54e1d7444f5bab14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714f762f78dd9e4b 640 fake

Stijging van de reproductiefactor is fake-news, hoe het RIVM en de NOS misleiden