in , , , ,

Weer een veganismeveroordeling van ouders, ditmaal kindje van 1,5 jaar op sterven na dood

Comfreak / Pixabay

De ouders dachten het vitaminetekort echter te kunnen compenseren door ‘zonneschijn, lachen en knuffelen'

Twee Zweedse ouders zijn donderdag veroordeeld tot 3 maanden cel wegens het geven van een veganistisch dieet aan hun kind. Door de onverantwoorde voedingssamenstelling belandde het 1,5 jaar oude meisje in februari met levensbedreigende klachten op de spoedeisende hulp van het kinderziekenhuis in Gotenburg.

Het meisje was volgens de doktoren slechts enkele uren verwijderd van de dood.

De vader van het kind verklaarde later dat het kindje het moest kunnen redden op hoofdzakelijk moedermelk, kool, aardappelen, wortelen, rijst en fruit. ‘Al het andere is immers giftig', citeerde de Zweedse krant Dagens Nyheter de vader.

Het meisje had onder meer ernstige krampen, een kaakbreuk en een hersenbloeding, aldus Dagens Nyheter.

De verantwoordelijke arts verklaarde later nog nooit zo'n ondervoede baby te hebben gezien. Er moest een speciale arts bij komen die ervaring had met ondervoeding in . Het meisje woog krap 6 kilo, terwijl tussen de 9 en 16 kilo een normaal gewicht is voor een Zweeds kind in haar leeftijd.

Gevaarlijk lage ijzerwaarde

Bovendien had ze een gevaarlijk lage ijzerwaarde in haar bloed, ruim de helft lager dan die van een gezond kind. Tevens constateerde het een ernstig tekort aan vitamine B12, onder meer noodzakelijk voor de aanmaak van rode bloedcellen en een goed functionerend zenuwstelsel. geldt als een belangrijke bron van ijzer en vitamine B12.

B12 zit alleen in dierlijke producten, zoals in melkproducten, vlees, vis en eieren. Het tekort daaraan kunnen mensen die het eten van dierlijke producten willen mijden, voorkomen met voedingssupplementen.

Lees verder bij de bron: Sott.net


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

9 keer bewijs dat je in werkelijkheid niet bestaat

Polen trekt ten strijde tegen nieuwe Europese copyrightregels die leiden tot censuur