in ,

Weer niets geleerd? : Moederbedrijf Fyra in beeld voor bouw Nederlandse JSF’s

Hetzelfde industriële Italiaanse conglomeraat dat eerder de mislukte Fyra-treinstellen leverde aan de NS, Finnmeccanica, is nu ook in beeld voor de bouw van de Nederlandse Joint Strike Fighter (JSF).

Ondanks eerdere problemen met de bouw van de Fyra lijkt Finnmeccanica er ook met de productie van de JSF vandoor te gaan. Dochterbedrijf Alenia Aermacchi is vastberaden naast de Italiaanse F35’s ook de Nederlandse exemplaren in elkaar te sleutelen op de productielocatie in Cameri. Daarvan maakt Alenia trots melding op zijn site.

Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Defensie laat in een reactie weten dat Nederland inderdaad overweegt zijn 37 JSF’s door het Italiaanse dochterbedrijf te laten afbouwen. De deal is onderdeel van een voor-genomen Italiaans-Nederlandse samenwerking, waarbij Italië belooft het onderhoud van de hoofdmotor van zijn mogelijk 90 toestellen uit te besteden aan Nederland.

Bezoek Hennis

Minister Hennis-Plasschaert (Defensie) is recent in Cameri op bezoek geweest om alvast de fabriekslocatie te inspecteren. Ook is ze bij haar Italiaanse collega Roberta Pinotti langsgeweest. Defensie verwacht op zijn vroegst na de zomer uitsluitsel te geven.

via VK.

Photo by I’ll Never Grow Up

Hoeveel sterren geef jij?
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij, zodat u op de hoogte blijft!

Tikkie | PayPal

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Wetsvoorstel met regels voor Elektronische PatiëntenDossiers door Tweede Kamer aangenomen

IKEA omzeilt Nederlandse wet met Slowaakse chauffeurs