in , ,

Wéér ophef over gebrekkig defensiematerieel: “Helmen buigen als karton”

Nederlandse commando’s maken zich grote zorgen over de kogelwerende helmen en scherfvesten waarmee ze op pad worden gestuurd.

Volgens de commando’s zijn sommige helmen zo makkelijk te buigen dat ze aanvoelen als ‘karton’. Scherfvesten zijn ver over de houdbaarheidsdatum. Dat meldt het AD.

De problemen met de helmen zijn al in oktober 2016 aangekaart, blijkt uit interne memo’s van de best getrainde van het Nederlandse leger. Uit een steekproef bij 100 helmen bleek dat zeker 30 procent van de helmen was vervormd. Veel daarvan zijn gebruikt in Mali.

Tot op heden is met die klacht volgens de commando’s niets gedaan. Ook niet nadat de Dienst Materieel Organisatie (DMO) al in december 2016 een advies uitbracht om de helmen te vervangen. De militairen luiden nu openlijk de noodklok omdat er al jaren niets met hun klachten gebeurt, bevestigt advocaat Michael Ruperti.

Woordvoerder Thomas van den Berg van bevestigt dat de houdbaarheidsdatum van de scherfvesten is overschreden, maar volgens hem zijn militairen niet met onveilig materiaal op pad. Ook zijn er inmiddels nieuwe vesten besteld. Over de verouderde helmen kon defensie nog geen reactie geven.

Bron: https://tpo.nl

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron

Kogeltekort: Militairen roepen pang, pang bij schiettraining

Defensie maakt personeel nog steeds ziek met het kankerverwekkende chroom-6

Bananenrepubliek onwaardig: Defensie laat militairen in de kou staan, “fix jullie eigen uitrusting maar”


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het blijft vraagtekens geven: terrorist Volkert van der Graaf heeft weer een dealtje met de staat

Duitsland keurt export wapens goed voor Saoedische terreurcoalitie die een genocide uitvoert in Jemen