in , ,

Weerzinwekkende Stasi-praktijken: Het leger is op verzoek van het ministerie van VWS ingezet tegen eigen bevolking

Tijdens de coronacrisis heeft de op basis van berichten op een omgevingsbeeld opgesteld, maar daarbij zijn personen niet gevolgd, schrijven ministers Bruins Slot, Kuipers en Yesilgoz in antwoord op Kamervragen van Wybren van Haga.

Volgens de bewindslieden heeft de overheid ook geen trollen ingezet om kritische burgers in diskrediet te brengen.

De omgevingsbeelden zijn niets meer dan ‘een hedendaagse vorm van de klassieke knipselkrant', zeggen de ministers. “Iedereen die nog denkt dat het een onschuldig knipselkrantje van de overheid is, mag zich echt even gaan inlezen,” reageert columnist Marianne Zwagerman, die eerder sprak van ‘Stasi-praktijken'.

Ze wijst erop dat het allemaal draait om ‘Behavioural Dynamics Methodology'.

In vrijgegeven Wob-documenten valt daarover te lezen:

“BDM is – oneerbiedig gezegd – een moderne en geüpdatet versie van wat vroeger psyops (psychologische operaties, red.) werden genoemd.

Het baseert zich op inlichtingen over de doelgroep, analyse van die inlichtingen en vervolgens gericht beïnvloeden van de opvattingen en houding van de doelgroep.

Alleen al uit die omschrijving zal bij de meeste mensen argwaan ontstaan, zeker als het wordt toegepast buiten de context van een militaire operatie met duidelijk mandaat, rechtsgrond, enzovoorts.”

Hulpmiddel bij oorlogsvoering

Psychologische oorlogvoering is het uitvoeren van acties om de vijand te ondermijnen zonder dat fysiek geweld gebruikt wordt. Het doel kan zijn het bang maken van de vijand zodat deze niet meer terugvecht.

De Nederlandse krijgsmacht kocht de methode om het gedrag van burgers te onderzoeken en beïnvloeden van de Britse ….

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Agenda 2030: Bewijzen van verkiezingsfraude bij de Franse presidentsverkiezingen

Steeds meer verkeersongevallen: zijn gevaccineerde automobilisten een gevaar op de weg?