in , , ,

Wees gewaarschuwd! Diederik Samsom: ‘Nederlandse energierekening niet omhoog door Europese klimaatplannen’

Nederlandse huishoudens hoeven er niet bang voor te zijn dat hun energierekening de komende jaren zal stijgen als de met een pakket aan klimaatmaatregelen komt.

Dat zegt althans Diederik Samsom, de kabinetschef van Eurocommissaris Frans Timmermans, in een interview met RTL Z.

Timmermans is binnen de nieuwe Europese Commissie verantwoordelijk voor de Green Deal, die ervoor moet zorgen dat binnen dertig jaar klimaatneutraal is.

Zo wordt vliegen duurder, het gebruik van een elektrische auto gestimuleerd en moeten huizen duurzamer worden gemaakt.

De ambitieuze klimaatplannen vanuit de zullen miljarden euro’s gaan kosten. De energierekening voor Nederlanders zal als gevolg daarvan echter niet omhoog hoeven, verwacht Samsom.

“Nee dat hoeft niet. laat dit jaar al zien dat het niet hoeft. Doordat gas duurder wordt, goedkoper en je de algemene belasting op wat lager zet. Nou, dat helpt”, aldus …

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Gaat Samsom de energietransitie betalen uit extra belastingen op vermogens? Ik voorspel dat het dan snel gedaan is met het klimaatalarmisme. Bedenk trouwens wel dat uw energierekening ook niet omhoog gaat na afsluiting van gas en licht in uw woning. Zou dat het “feest voor de portemonnee” zijn waar de heer Nijpels van rept?

Wilma
1 jaar geleden

Die crimineel heeft al meer leugens verteld dan hij haren op zijn rotkop heeft

Jeroen
1 jaar geleden

Samson liegt,
Liegt omdat Timmermans net zegt dat tot 2050 1000( duizend) miljard nodig is + 100 miljard
Om voor 2050 energie neutraal te zijn.
Of heeft Brussel een eigen geld pers?
Indien ja, dan is dat mooi, maar krijg je ook hyperinflatie.

samson liegt, is dus apert onbekwaam,
Het is een actievoerder , een vernieler… en nu is hij raadgevend adviseur die aantoonbaar liegt.

Wat een nare man

De zoveelste leugen uit Brussel
1 jaar geleden

Samson heeft geen benul waar hij over praat. NL wil geen aardgas. Dus ook niet voor de aardgas gestookte centrales. NL wil ook geen kolen ,,, Olie wil men ook niet. Maar wat dan wel? Windmolens en zonne-energie zijn niet efficiënt en produceren op dit moment minder dan 10 % van de totaal benodigde hoeveelheid elektra. NL heeft ongeveer een verbruik van 20 GW. Windmolens doen per molen maximaal 4 MW …. als er voldoende wind staat ….. Even maximaal gerekend heb je dus minimaal 5000 molens nodig ….Waar zet je die? En wat kosten die?
En dan heb ik het alleen over de bestaande electra produktie.
En waar komt de energie vandaan als het niet waait?
Maar NL wil ook aardgas uitfaseren en noemt warmtepompen als de oplossing. Maar warmtepompen werken alleen efficiënt als het verschil tussen binnen en buiten temperatuur een paar graden is zoals in Spanje. Dat is in NL niet het geval. Dat betekent dat NL in feite elektrisch huizen gaat verwarmen ….. 1kW compressor energie levert 1 kW wamte. En restwarmte gebruiken om de warmtepompen efficiënt te maken klinkt leuk maar wordt een geld begrafenis zonder weerga. En hoe kom je aan die gigawatten electriciteit die nu via aardgas worden aangeleverd?

Is er dan geen oplossing? Jawel, er zijn plenty goede oplossingen, maar dan zal USA geheime defensie een en nader moeten vrij geven …. En dat wil de elite niet …. Of we gaan naar een nucleaire optie met de naam Thorium LFTR.

Gek genoeg hoor je helemaal niets over hoe de EU en hoe NL de energie toekomst ziet. Alsof burgers achterlijk zijn. En politici als Samson en Timmermans hebben echt geen flauw benul. Een ding is zo duidelijk als maar kan: als er geen nieuwe technieken komen dan wordt energie zeker weten veel en veel duurder. En dan heb ik het nog niet over de energie voor de electrische auto’s.

En vergeet de smoes dat belasting op energie lager wordt want dat betekent dat dat geld op een andere manier bij de burgers wordt weggehaald. De tijd dat burgers hun overheid konden vertrouwen is sinds de EU voorgoed voorbij.

Mijn dringend advies aan de politiek: vraag eens wat zeer ervaren ingenieurs.

scherpschutter1943
1 jaar geleden

Samsom, een terrorist met een pak aan en een stropdas voor, helaas, al draagt aap en gouden ring, het is en blijft een lelijk ding. En voor de christenen onder ons “vest op prinsen geen vertrouwen.”Het vertrouwen in Samsom zal u berouwen. We kunnen timmermans en zijn compaan in het kwaad al vast opgeven voor het programma Opgelicht.

Vangils
1 jaar geleden

PvdA zegt genoeg goed nadenken die vullen hun eigen zakken en de gewone burger staat erbij en kijk erna links zullen en verder u zegt het maar

Plannen terugsturen asielzoekers niet waargemaakt

Klimaatopwarming? Het sneeuwt in Saoedi-Arabië …