in , , ,

Wees welkom! EU-parlement stemt in met nieuw visumbeleid

Het Europees Parlement is akkoord gegaan met een herziening van het gemeenschappelijk visumbeleid van de EU. Het wordt eenvoudiger en sneller voor ‘bonafide’ reizigers van buiten de EU om een visum te krijgen voor een trip naar Europa.

Reizigers zullen vanaf zes maanden voor vertrek een EU-visum kunnen aanvragen in plaats van nu drie maanden, en waar beschikbaar, online.

Mensen die vaak naar de EU reizen en een gunstig visumverleden hebben, kunnen meervoudige visa krijgen met een geldigheidsduur van één tot vijf jaar.

Maar de voorwaarden voor de behandeling van visumaanvragen uit landen die onvoldoende meewerken aan het terugnemen van irreguliere migranten, worden aangescherpt.

De Europese Commissie zal landen hier regelmatig op gaan toetsen. De regels moeten nog formeel worden goedgekeurd door de lidstaten en worden zes maanden daarna van kracht.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gaat een bedrijf onverhoopt failliet? Uw gegevens gaan naar de hoogste bieder

Het is belachelijk en raar dat telefoneren met de politie geld kost