in ,

Wees welkom: Forse stijging verdenkingen van poging tot moord en doodslag door asielzoekers

5755270530 ab336df57f refugee UK

Het is de overheid niet gelukt om het aantal ernstige misdrijven waarbij een asielzoeker als verdachte is aangemerkt te verminderen.

Dat blijkt uit een overzicht van de politieregistraties van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV). In totaal werden er vorig jaar 4420 misdrijven geregistreerd waarbij een asielmigrant betrokken zou zijn. Het jaar ervoor ging het nog om 4996 registraties.

Minder zakkenrollerij

De afname van 576 registraties is vrijwel geheel te verklaren door een daling van (winkel)diefstal en inbraken.

Opvallend is dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in totaal minder asielzoekers opvang hoefde te bieden. In totaal nam de populatie met tien procent af, van 54.926 vreemdelingen in 2019 naar 49.160 personen in 2020. Dat maakt het resultaat extra wrang.

Levensmisdrijven

Meer zware verdenkingen namen toe. Zo werden vreemdelingen door de politie vaker in verband werden gebracht met levensmisdrijven. In totaal ging het om 34 registraties voor poging tot moord. In 2019 ging het nog om 32 verdenkingen. Zware mishandeling werd ook vaker geregistreerd: 94 keer in 2020, tegenover 56 in het jaar ervoor.

Daarnaast lieten sommige categorieën forse stijgingen zien. Zo werden er ….

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
white printer paper with i love you text

Vraag van de dag: Waarom hadden de journalisten zo’n lol voorafgaand aan Peter R. de Vries persconferentie met Femke Halsema?

Europees Parlement komt emt uitzondering op de e-Privacy, waardoor uw berichten terug doorzocht mogen worden