in ,

Weet u nog, die (bom)vuilniszak aan een paal: NS gaf zelf toestemming voor stiekem filmen reizigers

De NS had zelf toestemming aan een reclamebureau gegeven om reizigers op Leiden Centraal stiekem te filmen, wat niet alleen voor chaos zorgde, maar volgens het College bescherming persoonsgegevens (CBP) ook wettelijk verboden is. Vorige week ontstond er grote consternatie op het treinstation toen er een vuilniszak werd gevonden die aan paal was bevestigd. Zelfs de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingeschakeld.

Het bureau had een in de vuilniszak gestopt om daarmee reizigers heimelijk te filmen. Het reclamebureau had hier toestemming van de NS voor gekregen. Volgens het CBP had de camera echter niet eens mogen worden opgehangen. “Het is het wettelijke verboden om mensen zonder toestemming te filmen, tenzij de veiligheid in het geding is. Maar daar van was hier geen sprake”, aldus een woordvoerster.

Lees verder via PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Directeur zonder enige logistieke ervaring moet trein problemen oplossen?

Griekenland: Derde meer zelfmoorden sinds besparingen