in ,

Weet u nog, het waren een paar opruiers: Betaling pgb blijft zootje

Telefoons staan roodgloeiend, beloftes worden niet nagekomen en ingestuurde facturen raken kwijt. De chaos van de uitbetaling van pgb’s door de SVB is nog niet onder controle. „Ik kan mijn hypotheek niet meer betalen”, zegt zorgverlener Marijke Benkhart uit Eemdijk.

Budgethouders die geen zorg meer krijgen en zorgverleners die onbetaald doorwerken, ze lijden onder gebrekkige betaling van het persoonsgebonden budget (pgb). Een deel van de budgethouders heeft na bijna drie maanden nog steeds hun budget voor zorgverlening niet ontvangen, terwijl vaste lasten gewoon betaald moeten worden.

In plaats van dat de werkvoorraad van te betalen rekeningen is weggewerkt, loopt deze juist op. Er ligt nu een stapel van 50.000 rekeningen.

Lees verder via Telegraaf.nl.

Weet u nog een maand geleden kwam de telegraaf met dit bericht:

Een groep van slechts 24 mensen heeft de voltallige vaste Kamercommissie Volksgezondheid op tilt doen slaan. Op Twitter blijkt het gezelschap verantwoordelijk voor zowat twee derde van alle alarmerende berichten die zijn verschenen over problemen met het uitbetalen van persoongebonden budgetten (pgb’s) voor zorg.

De luide roep kwam uit maar zeer weinig kelen, blijkt uit een analyse die De Telegraaf maakte van 127.000 tweets van ruim 6800 mensen over het ’pgb-alarm’.

Dat gebeurde met behulp van Coosto, Nederlandse software om sociale media te analyseren. Van al deze tweets komen er 50.000 van de ’bende van 24’.

 

 

Photo by slö


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Opstelten, Teeven en Demmink wat een zooitje

Livestream: Protesten bij opening van 1,3 miljard kostende ECB kantoor