in , , ,

Weg koopkrachtstijging: Prijs olie flink omhoog, benzine mogelijk naar 2 euro

De olieprijs loopt in de komende maanden flink op, tot boven de 100 dollar per vat. Dat zeggen twee grote ondernemingen die in olie handelen. Dat kan de benzineprijs flink doen stijgen.

Volgens oprichter Daniel Jaeggi van Mercuria Group Energy zal een vat olie (van 159 liter) in het vierde kwartaal meer dan 100 dollar kosten. Nu is dat nog 80 dollar. Dat zei hij op de Asia Pacific Petroleum Conference (APPEC) in Singapore, schrijft persbureau Bloomberg.

Ben Luckock, co-hoofd van de oliehandelsdivisie van Trafigura Group, een andere grote oliehandelaar, denkt dat een vat rond kerst 90 dollar zal kosten en begin volgend jaar 100 dollar.

Prijs aan de pomp

De benzineprijs zal door stijgende olieprijzen flink kunnen stijgen, denkt marktdeskundige Paul van Selms van UnitedConsumers.

Volgens hem betekent elke stijging van de olieprijs met 1 dollar een stijging van de benzineprijs van 1 cent betekent, als de olieprijsstijging structureel is.

Daardoor zouden consumenten straks bij het tanken van tegen de 2 voor een liter kwijt zijn, denkt Van Selms.

Lees ook eens verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Farmaceut GSK verzweeg bijwerkingen vaccin Mexicaanse griep

De “EU zwarte lijst van belastingparadijzen” is complete onzin