in ,

Weg met cash? Voor het eerst meer met pin dan contant betaald

In 2015 hebben Nederlandse consumenten voor het eerst meer aankopen met de pinpas betaald dan met contant . Gemiddeld rekenden zij de helft van hun aankopen bij winkels, benzinestations, horeca en andere gelegenheden af met de pinpas, 49,5 procent met contant geld en 0,5 procent met de creditcard. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van Betaalvereniging en de Nederlandsche Bank naar het gebruik van contant geld en de pinpas in Nederland in 2015.

Tussen 2014 en 2015 is het aantal contante betalingen van consumenten aan de kassa gedaald van 3,44 miljard naar 3,19 miljard. De totale waarde hiervan nam af van EUR 42 miljard naar EUR 40 miljard. Consumenten zijn hun aankopen vaker met de pinpas gaan betalen.

Het aantal pinbetalingen is toegenomen van 2,91 miljard naar 3,23 miljard betalingen. Hiermee ligt het aantal pinbetalingen 40 miljoen hoger dan het aantal contante betalingen. De totale waarde van de pinbetalingen is gestegen van 89 miljard naar 93 miljard .

Van oudsher gebruikten consumenten hun pinpas vooral voor de wat hogere bedragen, terwijl zij kleinere aankopen vaker contant afrekenden. De afgelopen jaren is er een duidelijke verschuiving zichtbaar richting meer pin bij de allerkleinste aankopen. Betaalden consumenten in 2010 nog 11% van hun aankopen onder de EUR 5 met de pinpas, in 2015 deden zij dit in 30% van de gevallen.

Naast de afschaffing van de Chipknip per 1 januari 2015 heeft de invoering van contactloos betalen in 2014 hier mogelijk aan bijgedragen. Bij deze vorm van betalen houden consumenten hun betaalpas (of ) dichtbij de betaalautomaat. Voor bedragen tot en met EUR 25 hoeft zelfs geen pincode ingevoerd te worden. Dat maakt het afrekenen makkelijker en sneller.

Lees verder via de Bron: Bank Nieuws

Wie een beetje op zijn let, betaald contant…


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Frankrijk durft, Frankrijk laat zien hoe je de regering aanpakt

Bill Clinton was frequent passagier in pedo private jet ‘Lolita Express’