in ,

Weg met Nederland! Welkom EU? Wilhelmus geschrapt uit nieuwe leerstof basis- en middelbare scholen

Nederlandse kinderen hoeven de komende jaren niet op school volkslied te leren. Het Wilhelmus is niet opgenomen in het conceptadvies over de toekomstige lesstof op basis- en middelbare scholen, zo melden verschillende bronnen aan de NOS.

Een commissie van zo’n 150 leraren en schooldirecteuren, die twee jaar onderzoek deed naar nieuwe lesplannen, ziet niets in idee.

zingen van het volkslied beperkt veel te veel het aanleren van allerlei andere belangrijke Nederlandse waarden”, zegt lerares Chantal Alkemade, lid van de werkgroep burgerschap in curriculum.nu.

“Dan wordt misschien op scholen gedacht: dan zingen we het Wilhelmus en dan zijn we klaar”.

Minister Slob van Onderwijs heeft wel gedacht dat deze commissie, curriculum.nu, dit plan uit het regeerakkoord vorm zou geven.

Op aandringen van de voormalige CDA-leider Buma heeft het derde kabinet-Rutte in 2017 afgesproken dat Nederlandse kinderen dit onderdeel van de Nederlandse geschiedenis, bestaande uit vijftien coupletten, beter moeten kennen.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europa’s grote bevriezing: temperaturen tot 20 graden onder het gemiddelde

Pats! Weer een vaasje: onderwijs is voor alle kinderen ‘niet meer gegarandeerd’