in ,

Weg met Nederland! Welkom EU? Wilhelmus geschrapt uit nieuwe leerstof basis- en middelbare scholen

Nederlandse kinderen hoeven de komende jaren niet op school het volkslied te leren. Het Wilhelmus is niet opgenomen in het conceptadvies over de toekomstige lesstof op basis- en middelbare scholen, zo melden verschillende bronnen aan de NOS.

Een commissie van zo’n 150 leraren en schooldirecteuren, die twee jaar onderzoek deed naar nieuwe lesplannen, ziet niets in het idee.

“Het zingen van het volkslied beperkt veel te veel het aanleren van allerlei andere belangrijke Nederlandse waarden”, zegt lerares Chantal Alkemade, lid van de werkgroep burgerschap in curriculum.nu.

“Dan wordt misschien op scholen gedacht: dan zingen we het Wilhelmus en dan zijn we klaar”.

Minister Slob van Onderwijs heeft wel gedacht dat deze commissie, curriculum.nu, dit plan uit het regeerakkoord vorm zou geven.

Op aandringen van de voormalige CDA-leider Buma heeft het derde - in 2017 afgesproken dat Nederlandse kinderen dit onderdeel van de Nederlandse , bestaande uit vijftien coupletten, beter moeten kennen.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gert
1 jaar geleden

Zeker nu ik dit lees zou ik het conceptadvies maar heel kritisch lezen. Uiteraard weet de commissie echt wel dat iedereen over het verwijderen van het Wilhelmus zal vallen, zeker gezien de passage in het regeerakkoord. Op die manier heeft de commissie een element ingebracht waar veel over gediscussieerd zal worden en waarop ze uiteindelijk gecorrigeerd zullen worden. Maar ze weten ook dat daarmee voor de rest van het adviesrapport weinig aandacht zal zijn. Ik krijg daarmee het ernstige vermoeden dat er veel dingen in zullen staan die niet goed voor onze kinderen en voor het land zijn. Dus goed dat er protest op gang komt tegen het verwijderen van het volkslied maar kijk vooral heel kritisch naar de rest van het adviesrapport. Trap niet in deze afleidingsmanouvre.

scherpschutter1943
1 jaar geleden

Nederland bestaat niet meer. Is een provincie van duitsland en wordt bestuurd door de dictators in brussel. Dus waarom zouden we een volkslied nodig hebben. Ook het koningshuis kan worden opgedoekt want als ik poppenkast wil zien ga ik naar de kermis of het theater, daar ben ik dan minder geld aan kwijt dan aan het onderhoud van de koninklijke pracht en praal.

Europa’s grote bevriezing: temperaturen tot 20 graden onder het gemiddelde

Pats! Weer een vaasje: onderwijs is voor alle kinderen ‘niet meer gegarandeerd’