in , , , ,

Weg met privacy: EC wil strengere regels voor bitcoin en prepaid betaalkaarten

De wil de mogelijkheden om anoniem te betalen aanpakken door strengere regels voor het gebruik van digitale valuta zoals en anonieme prepaid betaalkaarten voor te stellen…

Daarnaast wil de Europese Commissie het gebruik van anonieme prepaid betaalkaarten aanpakken. Zo moeten gebruikers van dergelijke kaarten al bij een bedrag van 150 worden geïdentificeerd in plaats van 250 euro en worden de verificatie-eisen voor klanten uitgebreid.

“Het voorstel zal nationale autoriteiten helpen om de mensen op te sporen die hun financiën verbergen om misdrijven zoals te plegen”, zegt vice-voorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans. “Lidstaten kunnen straks belangrijke informatie delen over wie de eigenaar van bedrijven is, wie erin online valuta handelt en wie er prepaidbetaalkaarten gebruikt.” Het Europees Parlement en de -lidstaten moeten zich nog over het voorstel uitlaten voordat het eventueel in kan gaan.

Lees verder via Bron: PrivacyNieuws

Photo by pr1001 cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bankensysteem EU opnieuw op rand van instorting

“Kinderchocola bevat kankerverwekkende stoffen”