in ,

Weg met privacy: Meer camerabewaking op treinstations

Of je nu met eigen auto gaat (ANPR) of OV het maakt niets uit, roverheid wil weten waar je bent of naartoe gaat

Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) trekt 13,3 miljoen euro uit voor cameratoezicht op 30 kleine en middelgrote stations. ProRail plaatst in overleg met de NS en regionale vervoerders in totaal 776 nieuwe camera’s. Deze zomer komen er al camera’s op twaalf risicovolle stations.

Deze stations in onder meer Almere Centrum, Amsterdam Sloterdijk, Gouda en Rotterdam Zuid zijn aangemerkt als risicovol vanwege de geregistreerde incidenten, zwartrijders en uitgedeelde boetes. „Ik wil dat iedereen veilig kan reizen en werken in het ov. Daarom trek ik 13 miljoen uit voor extra camera’s op stations. Samen met alle andere maatregelen van bijvoorbeeld de politie en vervoerders zorgen deze extra ‘ogen’ op de stations voor meer veiligheid voor reizigers en OV medewerkers”, aldus Mansveld.

Om het effect van cameratoezicht nog verder te vergroten start op Hollands Spoor en Rotterdam Lombardijen deze zomer een proef met beeldschermen. Hierop kunnen alle aanwezigen op de stations zien wat de camera’s precies registreren. Over een jaar wordt gemeten hoe effectief de beeldschermen in de praktijk zijn. Ook gaat de NS als proef conducteurs en beveiligers uitrusten met een camera op de kleding. „Zo’n bodycam kan preventief werken. Het is nog niet duidelijk wanneer dit gebeurt. We zijn deze proef op dit moment aan het voorbereiden. “, aldus een woordvoerder van de NS

Lees verder via: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lucas
3 jaren geleden

In strijd met het onschendbaarheidsbeginsel -dus ondemocratisch

Nieuw wetvoorstel geeft inlichtingendiensten AIVD & MIVD meer bevoegdheden met louter politieke controle achteraf

Hoe Duitse en Franse banken hielpen om Griekenland bankroet te krijgen