in ,

Weg met privacy: Windows 7 en 8.1 updates laten Microsoft extra data verzamelen

Microsoft ligt weer onder vuur vanwege het verzamelen van gegevens van Windowsgebruikers. Vorige week publiceerde de softwaregigant verschillende niet-security gerelateerde updates die de “telemetrie trackingservice” toevoegen. Via deze service, die ook in Windows 10 aanwezig is, wordt extra informatie over het systeem naar Microsoft gestuurd, zo meldt Ghacks.

Het gaat om KB3068708, KB3022345, KB3075249 en KB3080149. De laatste twee updates zijn optioneel, maar KB3068708 is een aanbevolen update. Standaard zal Windows deze update dan ook installeren. Het versturen van de gegevens lijkt alleen te gebeuren als gebruikers aan Microsoft’s Customer Experience Improvement Program (CEIP) meedoen, zo laat Ars Technica weten. Dit gebeurt echter standaard bij de installatie van Microsoft Office.

Wat voor gegevens er precies worden verzameld en naar Microsoft gestuurd is onduidelijk. Als CEIP staat uitgeschakeld blijkt er nauwelijks data naar de servers van Microsoft te gaan. Het uitschakelen van CEIP vereistverschillende handelingen. Critici vinden dat Microsoft het eenvoudiger voor gebruikers moet maken om zich voor dit soort dataverzamelingsprogramma’s af te melden en dat duidelijk wordt gemaakt welke gegevens er worden verzameld.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Photo by Robert Scoble


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Verhuizen voor een nieuwe baan? Vergeet het maar, Jan Modaal vindt nergens een huis

Dijsselbloem soap: We houden Grieken aan afspraak, voor de zoveelste keer