in ,

Weg met rechtsstaat: ‘taaltoets rechters aangepast voor mensen met migratieachtergrond’

OpenClipart-Vectors / Pixabay

Vandaag publiceerde de NOS een opmerkelijk stuk over de visie van Marieke Koek, de president van het Gerechtshof in Den Haag. Volgens Koek is de rechtspraak ‘niet divers genoeg’ en zouden er ‘meer mannelijke en rechters met een migratieachtergrond nodig zijn’. Ondertussen is de taaltoets gewijzigd om mensen met een migratieachtergrond meer perspectief te bieden.

Mevrouw Koek komt met een argumentatiestructuur die we wel zien als het gaat om diversiteit op de werkvloer:

“Sinds jaar en dag is het belangrijk dat de rechtspraak de samenleving weerspiegelt. Daarbij gaat het ook om diversiteit in die samenleving en die moet tot uitdrukking komen in het rechtsbestand. Daarmee wordt het vertrouwen in de rechtelijke macht verstevigd.”

De gerechtelijke macht zou volgens Koek dus beter functioneren als de rechtspraak ‘de diversiteit in de samenleving tot uitdrukking brengt in het rechtsbestand’. Onderbouwen doet ze dit echter niet, maar ze neemt het voor waar aan. Een vreemd argument is het wel: het is gewoonweg onmogelijk een rechtersbestand te construeren die ‘de diversiteit van de samenleving weerspiegelt’, immers telt Nederland meer dan 17 miljoen individuen.

Een andere reden waarom het personeelsbestand op de schop moet heeft te maken met ‘verandering in de samenleving’, ook weer zo lekker vaag:

“Een heeft een enorm belangrijke rol in de samenleving. Als die samenleving verandert, moeten wij mee veranderen, ook als het gaat om hoe wij onze mensen werven.”

De samenleving verandert echter altijd, dus dat was weer lekker makkelijk scoren, mevrouw Koek! Ondertussen heeft men onder het leiderschap van Koek al wijzigingen aangebracht in het wervingsproces van rechters. Zo is de taaltoets voor rechters aangepast zodat mensen met een migratieachtergrond meer kans maken deze te halen. Overigens volgens Koek is dat helemaal niet vreemd:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL regering volledig weg kwijt ...
1 jaar geleden

Koek handelt in opdracht van boven af. Dit soort uitspraken komt niet zo maar boven drijven.
En dan het idiote argument dat men de rechtspraak aanpast aan de samenleving? Ik heb dit nog nooit ervaren. Het overgrote deel van de samenleving is het volkomen oneens met boetes op kleine snelheidsovertredingen en ergert zich alleen kapot aan de geldhonger van de overheid en het overal invoeren van betaald parkeren, maar daar trekt de rechtspraak zich helemaal niets van aan.

De burgers in NL en in de hele EU zijn in overgrote meerderheid tegen de immigratie van moslims die niet willen integreren en die hier hun eigen islam staat willen gaan opzetten met eigen scholen, eigen godsdienst, eigen woonomgeving, eigen wetgeving en ga maar door. En de NL overheid doet werkelijk alles om NL aan te passen aan de moslims? De gevangenissen zitten overvol met lieden die een bedreiging vormen voor de NL burgers en de overheid denkt dat zij dat alles ondanks de autochtone bevolking kan doorzetten?

Wat is er aan de hand bij de overheid?

Voor het eerst in twee decennia ligt er in juli een dikke pak sneeuw op de bergpassen van de Himalaya

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

Rekenrente bij pensioenen is strijdig met EU-richtlijn