in ,

Weg pensioen : Pensioenfondsbestuurder vindt salaris van 100.000 te weinig te laag

Sommigen zullen zich hysterisch ter aarde storten bij het lezen van de uitspraak. Maar het staat er echt: het salaris van pensioenbestuurders moet omhoog.

Om hoeveel het dan precies gaat? Een pensioenbestuurder verdient nu – afhankelijk van de grootte van het fonds – tussen de 100.000 en 140.000 bruto op basis van een voltijds werkweek. En dat is te weinig, meent pensioenfondsbestuurder René van der Kieft.

Uit onderzoek van het Financieel Dagblad blijkt dat de vergoedingen tussen 2008 en 2011 al met 61 procent zijn gestegen, maar dat is volgens Van der Kieft toch niet voldoende. Hij vreest dat de deskundigheid van de besturen in het gedrang komen als het salaris niet omhoog kan. “En dat kan veel grotere schade voor deelnemers opleveren.” (Stop de bankiers)

Een week of wat geleden hebben we ook al kunnen lezen dat miljarden gaan investeren in de , we kunnen er haast zeker van zijn dat het uitzicht op een leuk weg is. Daarbij worden de pensioenpremies telkens verhoogt en tegelijkertijd de van pensioengelden verlaagt.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bewijs oerknal; ‘een blamage’

Water wordt straks alleen betaalbaar voor hen die geld hebben