in , ,

Weggooien van voedsel is zonde, maar regel is regel!

Voedselverspilling in deze tijd ? Men spreekt er schande van ! Onlangs een grote verontwaardiging vanuit de bevolking. Het failliete V&D gooit zomaar prima voedsel in de kliko’s ! Maar Nederland is regeltjes land bij uitstek en een verklaring is zo gegeven.

Het bericht waar iedereen zo druk over bezig is behelst en voedselbanken. Lees maar even:

La Place en V&D in zouden maandagochtend groenten en fruit uit hun schappen in een kliko hebben gegooid. De Voedselbank laat desgevraagd weten deze actie schaamteloos te vinden. ,,We hebben busjes klaarstaan die eten gekoeld kunnen ophalen. Hier snap ik echt niets van.”

We hebben de V&D en La Place diverse malen gemaild en gevraagd of we hun spullen mogen hebben, maar dat willen ze niet

Voedselbank

V&D

Volgens een verslaggever ter plekke waren de etenswaren geschikt om te consumeren. Ook in Hilversum zou voedsel in de bedrijfsafvalbak verdwijnen. Richard de Mos, fractievoorzitter van de lokale partij Groep de Mos/Ouderen Partij , maakte maandagochtend een foto van alle chocolade die klakkeloos in de vuilnisbak verdween. De Mos twitterde: ,,Ondertussen bij failliet V&D; goed voedsel wordt rücksichtlos weggegooid! En dat met zoveel mensen in #armoede”.

Als Annette Koopman van de Voedselbank Rotterdam dit hoort, staat het huilen haar nader dan het lachen: ,,Wat een drama. We hebben de V&D en La Place diverse malen gemaild en gevraagd of we hun spullen mogen hebben, maar dat willen ze niet. Ik weet niet waarom ze ons niet willen helpen, daar hebben ze ons nooit antwoord op gegeven.”

Koopman vindt het vervelend dat de werknemers van V&D in de havenstad maandag hoorden dat hun banen verdwijnen. ,,Maar dat ze daarna goed eten moeten weggooien, maakt het alleen maar erger. Het is schaamteloos. Wij kunnen het goed gebruiken. We hebben busjes klaarstaan die eten gekoeld kunnen ophalen. Hier snap ik echt niets van.”

Leveranciers
Pien de Ruig van Voedselbank Nederland is het met haar eens. ,,Ik weet niet waarom de V&D nooit met ons wil samenwerken. We hebben een aantal leveranciers die landelijk aan de Voedselbank leveren, maar de V&D wil dat niet. Hopelijk wordt dit door de lokale voedselbanken opgepakt. Het is zonde als het wordt weggegooid. We kunnen alles gewoon bij de filialen ophalen en gekoeld rondbrengen. Dat kan het probleem niet zijn.”

V&D-woordvoerder Edwin van Wijk laat weten dat La Place ‘normaal gesproken niets verspilt’. ,,Ik heb geen idee wat er vandaag met het voedsel is gedaan. Dit uitzoeken kost nu te veel tijd, momenteel ben ik met belangrijkere dingen bezig.

Bron AD.nl

Dit bericht is stemmingmakerij want wat is bepaald ? Een curator inventariseert de inboedel, goederen en zal ook verantwoordelijk zijn voor de afvalstromen. Goederen die zeer bederfelijk zijn, worden per direct afgeschreven in de boekhouding als zijnde verlies. Tevens dient te worden aangegeven de kosten voor vernietiging. Met andere woorden de goederen wisselen van eigenaar. De afvalverwerker wordt eigenaar ! Dus daarom mag en kan V&D en La Place de goederen niet weggeven aan de voedselbank. De voedselbank dient echter met de afvalverwerker een deal te sluiten , of andersom. Want ja er kan zelfs winst gemaakt worden op dit “afval”. Dat zou weer zijn, want dan wordt het niet vernietigd maar geschonken, en kan zo weer in de kringloop terecht komen.Dit systeem bestaat al jaren ! Maar elke dag worden er tonnen aan voedsel doorgedraaid op de veiling ! Ook dit wordt niet geschonken aan voedselbank Nederland maar vernietigd door een afvalverwerker ! Veel agrarische bedrijven zien de bui vaak al hangen en bieden hun producten niet aan op de veiling, maar schenken ze aan de voedselbanken. Dat zou een manier zijn natuurlijk.Dus wie is de schuldige die de burgers voedsel onthoud ? Regelgeving Markt en economie dus. De verantwoordelijken ? De EU en de grootindustriëlen.

Lees verder bij de Bron: Urubin


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gerechtigheid
5 jaren geleden

Groente en fruit gaan vernietigen omdat het niet genoeg opbrengt!!!!!!!!!!!!!!!
STEEDS MEER NEDERLANDERS ZIJN AFHANKELIJK VAN DE VOEDSELBANK !!!!

Dus GROENTE EN FRUIT NAAR DE VOEDSELBANK……………….TOCH???????????

NIET DUS WANT DIT VERSCHRIKKELIJK ASOCIALE KLOTENKABINET O.L.V. DE CRIMINELEN RUTTE EN SAMSOM VINDEN DAT ER GEEN ARMOEDE IS IN ONS LAND EN DAT VOEDSELBANKEN VOLKOMEN OVERBODIG ZIJN!!!!!!!!!!
l
LEVEN ZIJ OP EEN ANDERE PLANEET??

DIT KABINET MOET ZICH DOODSCHAMEN EN VAN MIJ MOGEN ZE VOOR “EEUWIG BRANDEN IN DE HEL” MET HUN MOORDENAARS BELEID!!

Gerechtigheid.

Wie zegt dat je brein exclusief jouw eigendom is?

Politiestaat: Politie screent nieuwe huurders onrechtmatig