in , ,

Wel of geen account maakt geen verschil: Facebook bespioneert iedereen

volgt ieders internetgebruik, ook van mensen die geen account hebben of aangegeven hebben niet gevolgd te willen worden, zo is te lezen in De Morgen. Dit is de uitkomst van een onderzoek van de KU Leuven, iMinds en de Vrije Universiteit Brussel.

“Een flagrante schending van de privacywetgeving. We wisten al dat Facebook mensen via de vind-ik-leukknop overal kan volgen. Sinds kort weten we dat het netwerk ook personen volgt die nooit een pagina op Facebook hebben gehad. Facebook slaat op welke websites surfers bezoeken. Dit gaat wel heel erg ver,” aldus professor Bart Preneel, specialist computerbeveiliging.

Eerder bleek al dat Facebook zijn gebruikers overal kan volgen, ook als ze hebben uitgelogd. Maar nu wordt dus zelfs de van mensen die niet op Facebook zitten geschonden.

Volgens de onderzoekers wordt de Europese regelgeving geschonden. “Wie lid is van Facebook ondertekent de algemene voorwaarden en gaat op die manier akkoord met die praktijken. Maar in dit geval doen ze het bij mensen die die voorwaarden helemaal niet hebben ondertekend.”

Lees verder via Wel.nl.

Photo by cogdogblog


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat wil je met zo’n borderline “samenleving”: Politie weer drukker met verwarde mensen

Op 1 april en een veelzeggende datum: de dag dat alle bankiers eerlijk worden via bankierseed