in ,

Welkom in 2019: Vrouwen Saoedi-Arabië mogen reizen zonder toestemming man

gregroose / Pixabay

Vrouwen in hoeven geen toestemming meer te hebben van een man als ze naar het buitenland willen reizen. Volgens een nieuwe mogen vrouwen ouder dan 21 nu zelfstandig een paspoort aanvragen.

Daarnaast krijgen vrouwen meer controle over familiezaken.

Het  mannelijke voogdijsysteem in het land wordt daarmee verder uitgehold.

Vrouwen in Saoedi-Arabië mogen sinds juni vorig jaar autorijden. Nu kunnen ze ook zelfstandig naar het buitenland reizen.

Voorheen hadden vrouwen voor het aanvragen van een paspoort of reizen naar het buitenland toestemming nodig van hun man, vader of een ander mannelijk familielid. De nieuwe wet stelt volwassen vrouwen daarin nu gelijk aan mannen.

Volgens een andere maatregel mogen Saoedische vrouwen nu ook de geboorte van kinderen, huwelijk of scheiding laten registreren.

Dat recht was tot nu toe voorbehouden aan mannen. Daarnaast krijgen vrouwen in Saoedi-Arabië het recht om gekozen te worden als voogd van minderjarige kinderen.

Ook wordt het recht van vrouwen op werk uitgebreid.

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wie of wat zit er achter het Albanees leger in Gelderland?

ECB zet bank en spaarder klem