in , , ,

Welkom in gevangenis Nederland: Politie gaat automatische gezichtsherkenning invoeren

Met één druk op de knop kan de politie vanaf vandaag in seconden miljoenen foto’s doorzoeken van verdachten, veroordeelden en vreemdelingen.

Dankzij nieuwe software voor gezichtsherkenning kan de vreemdelingenpolitie beter controleren of asielzoekers zijn wie ze zeggen.

Ook kan de politie fotomateriaal dat bij misdrijven door omstanders of bewakingscamera’s is gemaakt snel vergelijken met foto’s van arrestanten en veroordeelden.

Voorheen doorzochten biometriespecialisten ‘handmatig’ de fotodatabase.

Vorig jaar begon de politie een proef met het systeem, dat ook de FBI sinds enkele jaren gebruikt. Er werden twee databases gebouwd: een strafrechtdatabase, met foto’s van veroordeelden en arrestanten, en een met foto’s van asielzoekers en illegalen. Sinds een paar jaar worden van elke arrestant foto’s gemaakt op het politiebureau.

Nu bevat de strafrechtdatabase 800 duizend foto’s. En de vreemdelingenpolitie fotografeert elke asielzoeker. Die database telt 4,8 miljoen afbeeldingen, maar is nog ‘vervuild’ door dubbelingen. Als een officier van en een rechter-commissaris toestemming geven, kunnen rechercheurs foto’s van verdachten van een misdrijf sturen naar het gezichtherkenningssysteem.

Riemen: ‘Een agent mag niet zomaar een foto sturen met de vraag: weten jullie wie dit is? Er moet een concrete verdenking zijn.’

Het computersysteem toont de biometrisch specialisten daarop een selectie van gezichten die het meest lijken, op basis van kenmerken als plaats van de neus, de mondhoek, de afstand tussen de ogen en de botstructuur. Als er een match lijkt te zijn, bestuderen twee deskundigen de foto’s. ‘Bij vingerafdrukken kun je met zekerheid zeggen: deze afdruk hoort bij die persoon. Met gelaatsvergelijking kun je maximaal zeggen dat er veel overeenkomsten zijn’, zegt Riemen. Je hebt te maken met invloeden van ouderdom, gewicht, of plastische chirurgie.

Gezichtsherkenning is in niet geheel nieuw, bij de paspoortcontrole op Schiphol wordt met het systeem gewerkt. Hoogleraar biometrie Raymond Veldhuis: ‘Je hebt op Schiphol een gecontroleerde opstelling met de juiste belichting en een camera op de juiste hoogte. Het enige wat die camera’s doen is controleren of jouw gezicht overeenkomt met dat op de foto in je paspoort. Dit nieuwe politiesysteem is echt van een andere orde.’

Alles bij de bron; Volkskrant

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Theo
4 jaren geleden

Een verbeterde uitvoering van de Stasi // de Gestapo [SD] – en de USSR.

x
4 jaren geleden

Verfspuit uit proberen

x
4 jaren geleden

Het grote verschil door een fout, crimineel en asociaal maatschappij model

Een te grote sociale ongelijkheid lijdt altijd tot geweld -daarom is dit -in een samenleving slecht voor de economie. Die Sociale scheiding wordt niet door politici bestreden, maar opzettelijk door die politici in stand gehouden om macht te bezitten. Heers & verdeel principe

De huidige neoliberale maatschappij is zo’n voorbeeld wat veel geweld, vervreemding en angst oproept -en hierdoor ook veel [sociale] schade veroorzaakt. Burgers wijzen bij geweld altijd naar de directe daders van geweld terwijl de feitelijke daders – “de Politici” -zijn.

In een maatschappij-model volgens het Europese “Rijnlandse” principe ‘lag’ een “sociale samenleving [van] overleg opgesloten. Een maatschappij model volgens het US Markt principe ligt een conflictmodel opgesloten -tevens een verdienmodel. Kwantiteit gaat in dit laatste model ‘boven kwaliteit. Dit economisch Markt- en verdienmodel -is afkomstig van de joodse econoom ‘Milton Friedman’ [leerling van Leon Strauss]. Inmiddels weten we dat marktdenken & Europa cultureel [traditioneel] geen vrienden van elkaar zijn. Een Neoliberale maatschappij gebaseerd op een hard verdienmodel -wordt automatisch eerder asociaal -en crimineler. In een neoliberaal systeem is voorts geen plaats meer voor pauze -maar eerder voor chaos. Voorts ligt in een Neoliberaal maatschappijmodel “normeloosdheid –Hufter -schofferingsgedrag & respectloosheid” opgesloten. Ook zal de fysieke gezondheid van [veel] burgers in een Neoliberale maatschappij aanzienlijk verslechteren -agv. tweedeling. En ontstaan er meer psychische afwijkingen. De machthebber zal het oude “samenlevings-model” tegenwerken -door bv. Flexcontracten etc.in te voeren. Alsmede GSM’s om [vooral] samen tegen te werken. Immers de Elite is alleen bang voor de Massa. Groepsgedrag is gervaarlijk voor de Elite [Rijke] Top. De natuurlijke biotoop van de mens is nl. een samenleving -deze is weg. Samen waren we immers sterk. Daar was de Elite bang voor. De Eu cultuur is ook ‘niet’ gelijk aan de US cultuur [welke ?] -en de Eu is niet gevormd naar een Marktsysteem. Dit wordt op termijn een class tussen het Avondland Europa [plus Rusland] -tegen de US aan de andere kant.

De huidige [en kunstmatige] crisis is opzettelijk door banken ons door de strot geduwd en zal voorlopig zo blijven.

Ons gehele Rechtssysteem “heden” is gebaseerd op foute Angelsaksische gronden.

We “hadden” in Europa als rechtsbasis -het systeem volgens Jean-Jacques Rousseau (1762)
met het “DU CONTRAT SOCIAL ou Principes du droit politique” [sociaal contract]

Nu “hebben” een Rechtssysteem volgens–Thomas Hobbes (1651)
“Hypothesis: The Social Contract The State of Nature”

Twee recht tegenover elkaar staande systemen. Overlegmodel [Eu] tegenover conflictmodel [US]
-Jean-Jacques Rousseau ging er van uit -dat de Mens van Nature goed is. Maar slechte dingen aanleerde.

J.Rousseau => consensusmodel. Tegenover Th.Hobbes => conflictmodel

Bij Thomas Hobbes wordt de mens als slecht -en “zonder vrije wil” geboren [Eng].
Op dit denken is het gehele Angelsaksisch conflict -en verdienmodel gebaseerd.

En daarom krijg je [ook] zulke vreemde juridische uitspraken
En daarom is er ook geen sprake meer van een samenleving met pauzes.
En daarom kan je ook aan geweld -geld verdienen.
En daarom kan je ook aan angst en onveiligheid geld verdienen.
En daarom kan je ook aan een slechte gezondheid geld verdienen.
En daarom is schoffering en een zondebok zoeken in de media gelijk aan “vrijheid van mening”.
En daarom houdt het Angelsaksisch systeem niet lang stand binnen Europese gemeenschap.

NB.. Rijnlands model was vanaf 1945 de Europese Samenleving. Na 9/11 kregen we het US Marktmodel. Dit US Markt systeem is gebaseerd op “denk alleen aan jezelf”. Dit US model betekend “Weg samenleving & weg veiligheid”. Welcome in the USA + onveiligheid + geweld + diefstal + corruptie. Thats the USA. Zie ook het boek “Botsende culturen” door Samuel Huntington. En “Brave New World” van Aldous Huxley

Bron : waarheid

Theo
2 jaren geleden

Je Weet toch “we zijn allemaal verdacht sinds 9/ 11

Machiavelli
2 jaren geleden

Elke burger is dadelijk Mr. K. -uit Kafka,
Frans kafka beschreef dit in zijn Boek “het Slot”

CETA: Gesprekken over investeringshof ICS van start

VVD en MinPres vinden EU dictatuur belangrijker dan eigen NL democratie