in

Wellicht geen slecht idee van Portugese premier: Nederland de EU uit

via stopdebankiers.com

De Portugese premier António Costa opperde zaterdag 11 april dat de en de euro misschien beter kan verlaten. Een goede vraag van de socialist.

Past Nederland nog wel in de Europese Unie en in de , vraagt Jelte Wiersma zich af.

Costa deed zijn suggestie nadat minister van Financiën Wopke Hoekstra () zich de afgelopen periode met succes had verzet tegen meer financiële transfers naar Zuid-.

Costa: ‘We moeten weten of we verder kunnen in de Europese Unie met 27, 19 (in de euro) of dat er iemand is die er buiten wil worden gelaten. Natuurlijk, ik refereer aan Nederland. (..).'

De socialist Costa werpt een goede vraag op. Past Nederland nog wel in de Europese Unie en de eurogroep zoals die zich aan het ontwikkelen is?

Noord- en Zuid-Europa worden gescheiden door hun culturele geschiedenisOm de positie van Hoekstra en Nederland in bredere zin te begrijpen, moeten we kijken naar onze .

Nederland behoort tot het Noordwest-Europese cultuurgebied. Dit gebied maakte grotendeels nooit deel uit van het centralistische (West-)Romeinse Rijk. De Germaanse volkeren van Noordwest-Europa kenden een lange traditie van een oervorm van .

Het is geen toeval dat, nadat Noordwest-Europa was gekerstend, het centrale gezag van de ….

Lees verder bij de bron: Elsevier Weekblad


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Honderd jaar geleden reden in ons land 126 elektrische auto’s

De crisis heeft een officiële naam – de Grote Lockdown – en wordt dramatisch