in , ,

Wereld-elite sombert op World Economic Forum in Davos

Ondanks alle economische voorspoed beheerst somberte dit jaar de jaarvergadering van het World Economic Forum (WEF). Thema: ‘een gedeelde toekomst in een versplinterde wereld’. Workshops gaan over extreme politieke polarisatie, klimaatverandering, groeiende ongelijkheid, monopolies van techbedrijven en oplopende militaire spanningen tussen grootmachten.

Zo’n 2.500 wereldleiders, topmanagers, ministers, Nobelprijswinnaars en ngo-bestuurders zijn aanwezig tot zaterdag. Een toegangskaartje kost 70.000 euro. Maar dan heb je ook wat. Donald Trump, Angela Merkel, Emmanuel Macron, Theresa May, maar ook actrice Cate Blanchett lopen er rond.

Namens Nederland schuiven onder meer Mark Rutte en Koningin Maxima aan. Ook de ceo’s van onder meer Philips (Frans van Houten), Ahold-Delhaize (Dick Boer), Booking.com (Gillian Tans) en Unilever (Paul Polman) reisden af naar het Zwitserse Davos.

Opvallend is de uitslag van een opiniepeiling onder de aanwezigen -het Global Risks Report– over de verwachte toekomstige ontwikkelingen: die is veel negatiever dan vorig jaar. Aanwezigen vrezen namelijk dat er binnenkort iets ergs gebeurt; van cyberaanvallen tot klimaatrampen tot misschien wel oorlogen tussen landen. De masters voelen hun universe uit hun handen glippen, aldus NRC die er een actuele blog aan wijdt.

Het begon dinsdag al meteen ‘opgewekt’ met paneldiscussies met als titels ‘De volgende financiële crisis’ en ‘Hoe redden we globalisering van zichzelf?’. Ook het dalende vertrouwen van burgers in hun overheden en de groeiende kloof tussen rijk en arm staan op het programma.

De agenda was sowieso al nooit jolig te noemen maar dit jaar, met het thema ‘een versplinterde wereld’, is het wel erg zwaar op de hand, alarmistisch zelfs.

Maar gelukkig, de officiële missie van het WEF luidt ‘de wereld beter maken’, dus men geeft het in Davos waarschijnlijk nog niet op.

Lees ook eens verder bij de bron: Politalk.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Klaar Wakker
3 jaren geleden

De grote verandering is toenemend bewustzijn door de mensen over hoe zij door de elite zijn bestolen, vermoord en met alles, maar dan ook letterlijk alles, zijn bedrogen. Deze elite kan niet anders dan verontrust zijn en zij weten dondersgoed waarom het niet goed gaat en waarom niet. En met een thema de wereld beter maken komen zij er niet …..

Sator
3 jaren geleden

Helmaal Volgens schema,
De wereld moet in een diepe depressie vallen
Elke dag slecht nieuws -en elke dag regen.
Dat slechte weer zijn ze ook debet aan, Doen zij HAARP
Ze zeggen dat dit de voorloper van het broeikas effect is
We moeten ons er voor bereiden dat we verzuipen
Ze gaan ons dan verplaatsen
Daar kunnen ze weer flink aan verdienen

Sem
2 jaren geleden

typisch ; hier gebeuren geen aanslagen

Heisa over moskeebezoeken christelijke basisscholen Nederland

BKR zwicht voor druk: Kleine betalingsachterstand registraties toch verwijderd