in , ,

Wereldbank dringt aan op ‘het met rust laten van de Centrale Banken’ en hun ding te laten doen

Als we een cynische denkgroep zouden zijn, zouden we ons kunnen laten overtuigen dat de Wereldbank een politiek geladen ‘mini-project-angst’-rapport schreef dat rechtstreeks gericht was op president .

Maar dat zou paranoïde zijn, dus daar zullen we niet over nadenken. Kijk echter of je hun puntige ‘bevindingen’ kunt herkennen …

De Wereldbank begint met zijn nogal onheilspellende titel: “Storm Clouds Are Brewing for the Global Economy”

Wat misschien een beetje overdreven is, omdat ze hun verwachting voor wereldwijde groei dit jaar alleen maar hebben verlaagd tot 3% in 2019 en een vermindering van 0,1 punt ten opzichte van de prognose in juni, de schuld geven aan een afnemende groei van handel en investeringen en stijgende rentetarieven voor het ondermijnen van momentum.

De centrale banken van de geavanceerde economie zullen het accommoderende beleid blijven voortzetten dat het langdurige herstel van de wereldwijde financiële crisis tien jaar geleden ondersteunde. Ook zouden sluimerende handelsconflicten kunnen escaleren. Hogere schuldniveaus hebben sommige economieën met name armere landen, kwetsbaarder voor stijgende wereldwijde rentetarieven, verschuivingen in het beleggerssentiment of wisselkoersschommelingen gemaakt.

Bovendien verhogen frequentere weersomstandigheden de mogelijkheid van grote schommelingen in de voedselprijzen, die de armoede zouden kunnen verdiepen. Omdat rechtvaardige groei van essentieel belang is voor het minderen van armoede en het vergroten van gedeelde welvaart, moeten opkomende markten en ontwikkelende economieën dit uitdagende economische klimaat tegemoet treden door stappen te ondernemen om het economische momentum te ondersteunen, zichzelf klaar te stomen voor turbulentie en groei op lange termijn te bevorderen.(zo u kunt adem halen) Heropbouw budget en buffers menselijk kapitaal koesteren; bevordering van handelsintegratie ; en het aanpakken van de uitdagingen van soms grote informele sectoren , zijn belangrijke manieren om dit te doen.

“Aan het begin van 2018 vuurde de wereldeconomie op alle cilinders, maar hij verloor snelheid gedurende het jaar en de rit zou het komende jaar zelfs nog hobbeliger kunnen worden”, aldus Kristalina Georgieva, CEO van de Wereldbank. “Terwijl de economische en financiële tegenwind voor opkomende en ontwikkelingslanden intensiveert, kan de vooruitgang van de wereld in het verminderen van extreme armoede in gevaar worden gebracht. Om het momentum te behouden, moeten landen investeren in mensen, inclusieve groei bevorderen en veerkrachtige samenlevingen opbouwen. 

Dus – weer (klimaatverandering), handelsspanningen (Trump) en gebrek aan inclusief beleid (Trump?) Zijn de problemen met de wereldeconomie? Oh, en de oorlog tegen contant geld moet worden opgevoerd om ‘informele economieën’ tegen te gaan.

En zo concludeert de Wereldbank:

Moeilijk geworven onafhankelijkheid van de centrale bank en transparantie kunnen eroderen bij druk om de overheid te financieren. Het aantrekken van schulden kan de betrokkenheid bij sterke fiscale en monetaire regimes verzwakken.

Als de inflatoire druk toeneemt, kunnen beleidsmakers hun kiezers beschermen door hun steun voor onafhankelijkheid van de centrale bank te verdubbelen, fiscale kaders op te stellen om de houdbaarheid van de schuld te waarborgen en voldoende buffers te behouden om economische neergang te voorkomen.

Naarmate de wereldwijde economische vooruitzichten verdonkeren, zal het noodzakelijk zijn om het economische momentum te behouden, het grootste deel van de groeimogelijkheden nodig hebben, valkuilen vermijden en buffers bouwen tegen mogelijke schokken.  Lessen uit het verleden over schulden, vertrouwen in overheidsinstellingen, voedselzekerheid en prijsstabiliteit kunnen begeleiding bieden in een steeds uitdagender omgeving. 

Dus bovenal moeten burgers van de wereld de onafhankelijkheid van hun centrale ondersteunen en de centrale planners toelaten om de onweerswolken voor je te maken … “Laat hen met rust”, met andere woorden …

Lees ook eens verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Banken .... maar dan anders ....
2 jaren geleden

Het grote probleem in de wereld zijn juist de prive banken die op basis van fractionele reserve opereren. En bovendien zijn alle Central Banken ook nog eens Rothschild banken. Hoe fout wil je het hebben? In plaats van een dienende functie zijn banken volledig de fout ingegaan door zichzelf gigantisch te verrijken op kosten van de burgers. Hoeveel oorlogen zijn er niet opgezet door de banken en hoevvel onschuldige burgers zijn daarvan niet het slachtoffer geworden?

Er is maar een goede oplossing: souvereine landen richten staatsbanken op. Benjamin Fulford noemde al zoiets en noemde ook dat de banken gevuld zouden worden vanuit de wereld goudvoorraad. En banken komen volledig onder staatstoezicht. Ik denk dat de wereld zijn lesje wel heeft geleerd.

Bizar?! Autopsierapporten slachtoffers terreuraanslagen Brussel zijn gestolen door vrijgelaten jihadist

De EU is in alle stilte diplomatiek gedegradeerd van ‘staat’ naar ‘internationale organisatie’