in ,

Wereldwijde schuldenberg bereikt een recordhoogte van $ 184.000.000.000.000

De schuld van de wereld overschrijdt momenteel gemiddeld $ 86.000 een schamele € 76.000 per persoon, volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De VS, China en Japan zijn de drie grootste kredietnemers wereldwijd, goed voor meer dan de helft van de wereldwijde schuld.

Het IMF heeft berekend dat hun schuldaandeel groter is dan dat van de output.

Het verklaarde dat de opkomst van China tot de top van de ranglijst echter een relatief nieuwe ontwikkeling is. Sinds het begin van het millennium steeg het aandeel van China in de wereldwijde schuldenlast van minder dan drie procent tot meer dan 15 procent, wat de snelle kredietschok in de nasleep van de wereldwijde financiële crisis onderstreepte.

Volgens het IMF heeft de wereldwijde schuld een recordhoogte bereikt van $ 184 biljoen in nominale termen. Dat is het equivalent van 225 procent van het wereldwijde bbp in 2017.

Het schuldcijfer is $ 2 biljoen hoger dan het geschatte aantal dat in oktober door het fonds is vrijgegeven, omdat het schulden van verschillende landen omvat die hun geactualiseerde gegevens nog niet eerder hebben gerapporteerd.

“Door zowel de soevereine als de private zijde van leningen voor de hele wereld op te nemen, biedt de GDD (Global Debt Database) een ongekend beeld van de wereldwijde schuld in het tijdperk na de Tweede Wereldoorlog”, zei het IMF. GDD is een uitgebreide dataset met publieke en private schulden voor 190 landen die dateren uit de jaren 1950.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tuft u nog fossiel rond? Niet lang meer en trek je knip maar want de CO2-afspraken voor auto’s in EU worden toch strenger

Rutte heeft gisteren ook voor VN-vluchtelingenpact getekend, beide pacts zijn zekers bindend