in , ,

Werkloze 50 plusser: “Claim voor oplichtingcompensatie naar overheid”

In Nederland is verboden. Dat is zo bepaald in de Nederlandse Grondwet, Art. 1: “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan”.

Toch is er geen enkele wettelijke bepaling denkbaar die zo vaak met de voeten wordt getreden als precies dat Art.1. uit de Grondwet. Maar juist omdat deze bepaling zo frequent wordt overtreden, in massaliteit, reageert niemand er eigenlijk nog serieus op als het weer eens zo ver is. Uiteraard in expliciete uitzondering wanneer het buitenlanders betreft, een specifieke groep buitenlanders die we ook wel kennen als ‘liefdevolle asielzoekers’, ‘vreedzame vluchtelingen’, of ‘donkergekleurde verdwaalden’ uit den vreemde. Ja, Grondwetsartikel 1 is kennelijk expliciet, uitsluitend, voor deze groep in onze Grondwet opgenomen. Wie had dat ooit kunnen bedenken? Een normaal mens zou dit niet bij elkaar hebben kunnen prakkiseren.

Uitermate curieus dus, want juist leeftijdsdiscriminatie en ouderendiscriminatie zijn precies de vormen van discriminatie die het allermeest voorkomen in ons land.

CBS-ouderen

 

En wie is koploper in het plegen van discriminatie zoals beschreven in de Grondwet? Dat betreft de Nederlandse overheid. Iemand verbaasd? Zien we hiervoor in bewijsvoering enkel nog maar de vele vormen van wetgeving, het woud van wetten, dat gerelateerd is aan leeftijd of geboortedatum. Zo mag je pas seks hebben op wettelijk bepaalde leeftijd, autorijden, stemmen bij verkiezingen, of jezelf verkiesbaar stellen. Incidenteel  kunnen leeftijdsgrenzen begrijpelijk zijn, maar zullen desalniettemin altijd in strijd zijn met Grondwetsartikel 1. Conclusie: Of je schrapt Art. 1 zoals Pim Fortuyn al eerder opperde, of je houdt je eraan. Maar dan wel in alle(!) gevallen.

Het komt maar al te vaak voor dat de overheid wetten, zoals sociale wetten, als donderklap bij heldere hemel, plotseling wijzigt in relatie tot een specifieke leeftijdsgrens. Denken we hierbij alleen nog maar eens aan de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd van 65 naar 67 jaar. Deze verhoging is in relatie tot Art. 1. immers ongrondwettelijk omdat er op datum van ingang twee groepen ouderen ontstaan. Een groep die vanaf 65 jaar een wettelijk recht geniet op pensioen, en een andere groep die dat recht pas op het 67e jaar heeft: leeftijdsdiscriminatie. Want het bevoordelen van de ene vergelijkbare groep t.o.v. de andere, wordt grondwettelijk keihard verboden door Art.1.

‘Onbetaalbaarheid’ is derhalve ook geen argument omdat het eenvoudigweg in strijd is met Art. 1. Bovendien moet de burger toch ook altijd(!) stoppen voor het rode verkeerslicht, hij kan toch niet doorrijden als hij eens haast heeft? En wat betekent dit artikel bijvoorbeeld voor de wettelijke minimum jeugdlonen? 100% In strijd met: “Gij zult niet discrimineren”. Het maakt immers niet uit dat het wettelijk minimum jeugdloon voor alle jeugdigen geldt, want er zijn nog wel een paar  meer gelijksoortige groepen werknemers dan jeugdigen. Bovendien is de betreffende leeftijdschaal t.a.v. de minimumjeugdlonen 100% arbitrair: volstrekte willekeur = discriminatie.

 

INGouderenWW

 

Bevindingen van Dhr. Pietersen, werkloze 50 plusser

Maar zo’n werkloze 50 plusser die vandaag wordt verplicht tot het 67e jaar te participeren in den arbeid, op een arbeidsmarkt waar hij juist is uitgekotst, nam voorbije week contact op met de Nachthemelredactie met de vraag of wij genegen waren zijn persoonlijke bevindingen aan een groter publiek te ventileren? En omdat beweringen van massieve en stelselmatige discriminatie zich het eenvoudigst laten bewijzen door keiharde praktijkvoorbeelden, voldoet Nachthemel natuurlijk maar al te graag aan de wens van deze lezer:

Om zijn identiteit te beschermen noemen we onze Nachthemellezer meneer Pietersen. Hij is autochtoon en 60 jaar. Meneer Pietersen heeft een maximale ww-uitkering in lengteduur, omdat hij zijn gehele leven gewerkt heeft totdat ook zijn laatste baas de deuren moest sluiten. Meneer Pietersen heeft tijdens zijn arbeidsverleden met name veel ervaring opgedaan ‘in de logistiek’ waardoor hij kan terugkijken op bijna 15 jaar ervaring in allerlei logistiek- gerelateerde functies. Het spreekt vanzelf dat meneer Pietersen dan ook over alle rijbewijzen (certificaten) beschikt, om alle denkbare vervoermiddelen binnen een magazijnomgeving te mogen/kunnen besturen. (EPT, heftruck, reachtruck & man-up truck) Bovendien beschikt meneer Pietersen over een veelvoud aan uitstekende referenties en getuigschriften. Maar uiteindelijk, na ‘vergeefse sollicitatie 439’, kwam de beurt uiteindelijk ook aan sollicitatie 440.

En met ‘sollicitatie 440’ reageerde meneer Pietersen op een oproep van een groot Nederlands uitzendbureau naar heftruckchauffeurs, in te zetten bij diverse Nederlandse bedrijven in de regio. Dat was voor meneer Pietersen natuurlijk ‘kaasje’.  Bij het (digitaal) reageren viel hem op dat het uitzendbureau vooraleerst een voorselectie maakte middels een klein vragenlijstje. Kwam men niet door dat vragenlijstje kon je ook niet solliciteren. Want het uitzendbureau wilde alleen de allerbeste mensen voor hun opdrachtgevers. Meneer Pietersen stuurde het vragenlijstje met antwoorden door en ontving onderstaand bericht retour:

MP-5

Het mag duidelijk zijn dat meneer Pietersen na dit antwoord een gat in de lucht sprong. Meneer Pietersen wachtte al nagelbijtend de 2 dagen af. Zou hij dit jaar echt vlees kunnen kopen bij het Kerstmaal? Of werd het alweer een sprinkhaan?Maar helaas, bericht van het uitzendbureau kwam er helemaal niet binnen de beloofde 2 dagen. Meneer Pietersen vroeg zich daarom af of het uitzendbureau misschien failliet was gegaan? Want die 2 dagen werden 3 dagen, 4 dagen… Totdat de 5e dag de verlossende ontknoping kwam:

MP-6

Blijkens bericht 1 voldeed meneer Pietersen aan alle eisen en kwam zonder voorbehoud in aanmerking voor een vervolgprocedure, uit bericht 2 blijkt wat anders: Meneer Pietersen is geen 20 jaar, en ook geen hoogopgeleide, zielige, vloeiend sprekende voorrangvluchteling. Meneer Pietersen is een te oud geachte Nederlander voor de opdrachtgevers van het uitzendbureau, einde verhaal!

Personeel-35-40-50-22

Verder wist meneer Pietersen nog een aardige anekdote in toevoeging aan Nachthemel te vertellen: Op de dag dat hij  bovenstaande afwijzing ontving om redenen van ‘volkomen passend maar te oud’, bezocht hij de lokale supermarkt op zoek naar een smakelijk sprinkhaantje. Op het prikbord alhier, vond hij een ‘dringende oproep’ van het allergrootste uitzendbureau van Nederland met telefoonnummers om af te scheuren, zodat je maar zeker zou bellen. En wat vroeg dat uitzendbureau? Magazijnmedewerkers, bij voorkeur met ervaring en liefst i.b.v. rijcertificaten. Meneer Pietersen wist Nachthemel te vertellen dat hij al sinds jaar en dag bij dit uitzendbureau staat ingeschreven, er eerder tot volle tevredenheid voor heeft gewerkt, en onlangs nog een persoonlijk bezoek heeft afgelegd bij het filiaal in kwestie: “Neen, we hebben momenteel helaas geen werk voor u”.

Discriminatie van autochtone Nederlanders? Met de nadruk op AUT?

En over voorrangvluchtelingen gesproken: De overheid trekt jaarlijks ook nog eens tientallen miljoenen euro’s uit voor medische aan asielzoekers, zo wist de Telegraaf afgelopen zondag te melden. Illegalen maken vooral hoge kosten bij ziekenhuizen, ggz-instellingen en verblijf in AWBZ-instellingen. Vorig jaar gebeurde dat in totaal voor 30,8 miljoen euro. Daarnaast moesten huisartsen, tandartsen en ziekenhuizen naar schatting nog eens 6,4 miljoen euro zelf opbrengen. Maar ‘gratis’ zorg voor buitenlanders en tegelijkertijd dit ‘gratis’ te financieren door de eigen bejaarden uit de verzorgingshuizen te sodemieteren? Zeg ons: Wat is het toppunt van laf? Wat is de overtreffende trap van verraad? Wat kan nog satanischer zijn dan een mes in de rug steken van de meest kwetsbare groepbinnen onze samenleving?

Meneer Pietsersen is het stadium van blinde woede t.a.v. de Nederlandse en Europese politiek reeds verre gepasseerd. Hij overweegt daarom een financiële claim voor stelselmatige en structurele oplichtingspraktijken (dwang, dwaling & bedrog), gepleegd door het Nederlands kabinet. Hij is bij juridisch succes voornemens met het geld een Kalashnikov aan te schaffen in Belgisch Sint-Jans-Molenbeek, alwaar volgens een veelvoud aan MSM-berichtgeving een aardig voorraadje aanwezig moet zijn.

Maar tegelijkertijd beseft hij terdege dat de rij aan wachtenden voor hem, ondertussen eindeloos moet zijn…   

Maar “de economie trekt nu toch echt aan”? Zoals bij KLM? Zoals bij V&D? Zoals bij RABO bank? Zoals bij DA drogisten?

“List, leugen & bedrog”, zo de handtekening van de EU-elite, zo de handtekening van uw Nederlands kabinet.

Lees verder bij de Bron: Nachthemel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
5 jaren geleden

Verhaal van dhr. Pietersen is ook op mij van toepassing. Na ca 400 sollicitaties de wanhoop nabij. Van een groot Werving-&selectiebureau het volgende te horen gekregen op mijn vraag waarom ik geen antwoord kreeg op mijn sollicitaties:
Je bent commercieel niet interessant voor ons. We hebben op het bureau twee bakjes staan. Een bakje tot 40 jaar, c.q. bemiddelbaar en 1 bakje ouder dan 40 jaar, c.q. onbemiddelbaar(!)
Ook ik ben dadelijk veroordeeld tot de ioaw, waarbij ik met een sociaal minimum van 1285, rond mag komen, terwijl mijn woonlasten en andere wettelijke vaste lasten al € 1800,– bedragen.
Door het UWV en de gemeente waar ik woon, word ik letterlijk de straat op geschopt met de mededeling, dat het mijn eigen verantwoordelijkheid is hoe ik mijn financiën regel.
Ik denk er over mijn paspoort maar weg te gooien en na een reisje door het buitenland hier asiel aan te vragen.

Ongelofelijk: Kabinet is bereid te helpen bij doorstart door durfkapitalisten gesloopte V&D

De wereldwijde roversbende: vertrouwelijke gegevens nu wereldwijd inzienbaar