Wetenschap bevestigd het massale dommer worden van de mens

geralt / Pixabay

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Wat te denken van de invloed van straling op de ontwikkeling van de hersenen: elektromagnetische velden van wifi, gsm, dect, zendmasten en alle andere draadloze apparaten waar we hoe langer hoe meer aan bloot staan?! De huidige generaties krijgen deze straling met de paplepel ingegoten en staan er zelfs in de baarmoeder al aan bloot! Het is wereldwijd bekend en erkend door vele internationale wetenschappers en medici dat straling een groot effect heeft op (de ontwikkeling van) de hersenen en dat vooral jonge kinderen daar kwetsbaar voor zijn omdat zij een beduidend dunnere schedel hebben…. Waarom hebben jullie daar in dit artikel niets over gemeld? Alvast bedankt voor het antwoord.

 2. Danny schreef:

  Wat ik mij afvraag waarom de factor “straling” niet is meegenomen in het mogelijke dalen van het IQ. Er zijn namelijk tientallen studies die aantonen dat het effect heeft op meerdere delen van de hersenen, met name cognitieve vaardigheden, zoals het geheugen, beeldverwerking, aandacht en concentratie. Het is letterlijk de olifant in de kamer die je niet kunt missen. Sinds de toename van de draadloze communicatievelden is de mens aanzienlijk veranderd. Ook de intelligentie. We zijn meer in een soort “oer-staat” gekomen dat vaak niet voor rede vatbaar is en alleen aan zichzelf denkt(net als vele aapsoorten).

  Denk je eens in dat opgroeiende kinderen in deze velden naar school moeten en niet mee kunnen komen met degene die er minder last van hebben en daardoor achterop geraken met alle gevolgen van dien. Het ontneemt veel kinderen de toekomst en eerlijke kansen die zij in een normale leer- en leefomgeving wel gehad zouden hebben.

  Hier een onderzoek gedaan op een Universiteit onder jongeren. https://www.researchgate.net/publication/329509458_Mobile_Phone_Base_Station_Tower_Settings_Adjacent_to_School_Buildings_Impact_on_Students'_Cognitive_Health?fbclid=IwAR3rXcuRhtydAlqNKaU1Yg32Y3zEmjS73BckQZv0mqpkfoqVW-aRc2aPDq4

  Ik heb er zelf ook merkbaar heel veel last van, al sinds begin 2000 toen Wifi op veel plekken in gebruik werd genomen. Toendertijd nog geen idee waarom ik opeens niet meer normaal kon nadenken en mijn geheugen aangetast leek te zijn. Pas in 2015 kwam ik er achter hoe zeer.

 3. M.v.d.V. schreef:

  Ik vind het heel goed dat jullie een kritisch geluid laten horen, dus dank daarvoor.
  Tegelijkertijd sluit ik me volledig bij de vorige twee reacties aan dat het onderwerp straling niet in jullie kritische noot zou mogen ontbreken. Maar misschien dat jullie er (nog) te weinig kennis over hebben?
  In dat geval adviseer ik om de informatie op deze site eens grondig te bestuderen: https://stralingsbewust.info/ want het draadloze sprookje dat de telecom ons voorspiegelt is in feite een regelrechte nachtmerrie…

 4. M.v.d.V. schreef:

  Gelukkig maar! Wat ik me dan wel blijf afvragen is waarom het onderwerp straling in dít artikel niet genoemd wordt.

 5. M.Mertens schreef:

  Wetenschap bevestigd het massale dommer worden van de mens…..Wetenschap bevestigt….met een t.

Heb jij er iets over te zeggen?