in , , ,

Wetenschap bewijst: klimaatmarsen worden vooral gelopen door vrouwen en meisjes, schuld van klimaatmeisje Greta

Sponchia / Pixabay

Volgens bevindingen van de Chemnitz University of Technology domineren meisjes en vrouwen de klimaatprotesten van de vrijdagen voor de toekomst. Bij de eerste wereldwijde “klimaatstaking” op 15 maart was tot 70 procent van de ongeveer 1,6 miljoen deelnemers vrouw.

Volgens een verklaring van de Chemnitz University of Technology op woensdag, is dit het resultaat van een enquête en vragenlijstonderzoek uitgevoerd door een internationaal netwerk van wetenschappers onder demonstranten in 13 steden in negen landen.

De wetenschappers schrijven het grote aantal jonge vrouwen en meisjes toe aan overwegend vrouwelijke leiders zoals de Zweedse initiatiefnemer Greta Thunberg.

“Eerdere demonstratie-onderzoeken tonen een meer evenwichtige relatie tussen de seksen, met feministische demonstraties die vooral vrouwen aantrekken en rechtse demonstraties voornamelijk mannen,” zei projectleider Piotr Kocyba van de leerstoel Culturele en Landwetenschappen van Oost-Centraal aan de TU Chemnitz.

Lees verder bij de bron: TPOok


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het internet vergaat: YouTube, Gmail en andere Google-diensten liggen plat

WHO maakt fout: burn-out toch niet officieel erkend als ziekte