in , , , ,

Wetenschappers: Dit is de echte oorzaak van klimaatverandering (en het heeft niets te maken met mensen)

In een nieuwe studie wordt uitgelegd waarom de temperaturen op aarde variëren. Klimaatalarmisten zullen er vast en zeker alles aan doen om te voorkomen dat er aandacht aan wordt besteed, zo schrijft de Daily Wire.

Klimaatverandering wordt veroorzaakt door veranderingen in de hoeveelheid zonnestraling, zo concluderen de wetenschappers.

Het team linkt dit fenomeen aan kleine veranderingen in de omloopbaan van de aarde en Mars.

Eerste harde bewijs

Deze theorie werd in 1989 bedacht om kleine variaties in het zonnestelsel te verklaren. Die variaties zorgen voor grote veranderingen in het klimaat op aarde.De studie, die is gepubliceerd in vakblad Nature, biedt volgens de wetenschappers het eerste harde bewijs voor het ‘chaotische zonnestelsel’.

Als twee hemellichamen elkaar aantrekken, verandert de hoeveelheid zonnestraling die een planeet ontvangt in bepaalde gebieden.

Drijvende kracht

Die zonnestraling is de drijvende kracht achter het klimaatsysteem, aldus het team onder leiding van professor Stephen Meyers van de University of Wisconsin-Madison en professor Brad Sageman van de Northwestern University.

De subtiele variaties in de omloopbaan van de aarde en Mars beïnvloeden de hoeveelheid zonnestraling die onze planeet ontvangt en daarmee de temperatuur, stellen ze.

Behoorlijk groot

“De invloed van astronomische cycli op het klimaat kan behoorlijk groot zijn,” legt Meyers uit.

Hoewel dit niet bewijst dat de mens geen enkele invloed op het klimaat heeft, benadrukken dergelijke studies dat de rol die de mens op aarde speelt in het niet valt bij natuurlijke fenomenen, schrijft de Daily Wire nog.

 

[Daily Wire]

Lees de rest verder bij de Bron: World Unity


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
klop
4 jaren geleden

De mens is de echte oorzaak

Ben Wakker
Antwoord aan  klop
3 jaren geleden

Onderzoek alle feiten. NIet alleen zit er erg weinig CO2 in de lucht (0.03 %), maar ook is het nog zo dat planten CO2 nodig hebben om uberhaupt te kunnen groeien. Zonder CO2 kan een boom geen hout maken … Zou het CO2 percentage iets stijgen dan zal onmiddellijk de plantengroei toenemen. CO2 is dus een soort kunstmest. Vandaar dat veel kassen extra CO2 toelaten in hun kassen. Voor die CO2 moeten tuinders betalen.
En dan nog iets: methaangas uit de zee en uit oppervlakte water is een 14 maal zo sterk broeikasgas als CO2 … En dat is echt allemaal moerdertje natuur.
Het is dapper dat U als burger de verantwoordelijkheid op U wilt nemen, maar dat is in dit geval niet nodig …. Er zijn plenty andere verklaringen denkbaar waarom de temperatuur op aarde wat stijgt. En een en ander is in de geschiedenis al vele malen voorgekomen. Dus laat U niet gekmaken. Er zij ernstiger zaken aan de orde …

Substantieel bewijs voor beïnvloeding wetenschap door farmaceutische industrie

Afwijkingen tot 600%: Nederlandse “slimme stroommeters” blijken onbetrouwbaar