in , , ,

Wetenschappers ontdekken de ‘Holy Grail’ voor universele griepvaccin

Australische wetenschappers hebben immuuncellen ontdekt die alle bekende griepvirussen en -mutaties kunnen bestrijden in wat al een ‘buitengewone doorbraak’ werd genoemd die zou kunnen leiden tot de creatie van een universeel .

Wetenschappers van het Doherty Institute en Monash University bestudeerden 67.000 virale sequenties en vernauwden ze tot drie sequenties die algemeen voorkomen in alle soorten van het influenzavirus, die de afgelopen eeuw niet gemuteerd zijn.

Vervolgens identificeerden ze de zogenaamde “killer T-cellen” die bij meer dan de helft van de wereldbevolking voorkomen, die zich gedragen als de privébeveiliging van het lichaam, waarbij afwijkingen en infecties worden geïdentificeerd en vermoord.

Het oogsten en repliceren van deze cellen zou kunnen leiden tot de productie van een alles-in-één die slechts eenmaal per decennium of mogelijk één keer in een leven zou worden toegediend.

Het influenzavirus is bijzonder gevaarlijk voor ouderen, kinderen en mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem. Influenza-ën doden elk jaar tussen de 250.000 en 500.000 mensen wereldwijd, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie .Het team heeft de ontdekking gepatenteerd met het oog op de ontwikkeling van een universeel griepvaccin “om de gevolgen van een pandemie en seizoensgriep over de hele wereld te verminderen.”

Er is slechts een klein probleem met de nieuwe ‘heilige graal’ van de geneeskunde. Het zou alleen voor ongeveer de helft van de wereldbevolking werken, gebaseerd op de huidige niveaus van ‘killer T-cellen’. Het team werkt al aan het overwinnen van dit probleem en maakt het toekomstige vaccin echt universeel.

Lees verder bij de bron: RT World News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

ABN Amro, ING en Rabobank lenen miljarden aan bedrijven beticht van corruptie

De Russische schatkist kan nu alle schulden van zowel de overheid als binnenlandse bedrijven dekken