in , ,

Wetenschappers onthullen de allereerste foto van zwart gat

In een veel geprezen wetenschappelijke doorbraak heeft een groep astronomen van de Event Horizon Telescope het allereerste beeld van een zwart gat onthuld.

De belangrijkste aankondiging werd gedaan in gelijktijdige nieuwsconferenties in Washington, Brussel, Santiago, Shanghai, Taipei en Tokio, toen de Europese Commissie, de Europese Onderzoeksraad en het project Event Horizon Telescope (EHT) de bevindingen van hun missie onthulden.

Ondanks hun enorme massa zwarte gaten zijn buitengewoon moeilijk te observeren. Het is onmogelijk om het interieur van een zwart gat te fotograferen, omdat licht dat te dicht bij zijn zwaartekracht komt, verloren gaat.

“Dit is een grote dag in astrofysica,” zei de Amerikaanse National Science Foundation directeur Frankrijk Córdova.“We zien het onzichtbare.”

Dr. Shep Doeleman legde uit dat ze het Messier 87-sterrenstelsel hebben onderzocht in een poging het “superzware zwarte gat en de kern ervan” te kunnen beschrijven.  Dit zwarte gat bevindt zich ongeveer 54 miljoen lichtjaren van de aarde.

Lees verder bij de bron: RT World News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wachten op de knal, de wereldeconomie op weg naar de volgende crisis

Bewijs dat Obama’s FBI lange lijst misdrijven Hillary Clinton verborg