in

Wetenschappers vermoeden dat planeet X en planeet Y echt bestaan

Ons zonnestelsel telt op dit moment acht planeten. Na Neptunus treffen we nog een paar dwergplaneten aan, zoals Pluto, Sedna en Quaoar, maar dan houdt het op. Er is tot nu toe nog nooit een grote buiten de baan van Neptunus ontdekt. Een internationaal team van onderzoekers verwacht dat deze zogenoemde planeet X wel bestaat. Sterker nog: uit wiskundige berekeningen blijkt dat de kans groot is dat er minimaal twee grote, onontdekte transneptuniaanse planeten bestaan.

Wetenschappers denken dat de grote planeten de van extreme transneptuniaanse objecten (ETNO's) verstoren. Volgens algemene theorieën zouden de ETNO's op een afstand van 150 astronomische eenheden (150 x de afstand aarde – ) om de zon draaien met een inclinatie van nul graden. Uit observaties blijkt dat de ETNO's zich niet volgens het boekje gedragen.

“We hebben een goede reden om te vermoeden dat onzichtbare krachten de verdeling van ETNO's beïnvloeden”, concludeert wetenschapper Carlos de la Fuente Marcos van de Complutense universiteit van Madrid. “De meest logische verklaring is dat onbekende planeten op een grote afstand van de zon aan de ETNO's trekken.”

Lees verder via Wetenschappers vermoeden dat planeet X en planeet Y echt bestaan.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zwitsexit begin van het einde van de euro?

Dalende rente drama oude spaarhypotheek