in , ,

Wetenschappers zappen valse herinneringen in vogels om ze liedjes te laten fluiten die ze nooit hebben gehoord

vogel zang 1570461227
CJMM / Pixabay

Onderzoekers zijn erin geslaagd vogels liedjes te leren die ze nog nooit eerder hadden gehoord nadat ze bepaalde neuronen in hun hersenen hadden geactiveerd – in feite valse herinneringen implanteren.

Het idee zelf klinkt als de proloog van de plot voor de film Total Recall uit 1990 , waar de hoofdrolspeler, Quaid, een bouwvakker is wiens avonturen beginnen nadat hij nep-geheugenimplantaten heeft gekocht van een leven waarin hij een geheim agent is.

In dit geval vertrouwden neurowetenschappers aan de Universiteit van Texas in het zuidwesten op een ander proces dat optogenetica wordt genoemd, of de wetenschappelijke naam voor het beheersen van het gedrag van neuronen door een combinatie van intens licht en genetische manipulatie. Hun bevindingen werden gepubliceerd in Science .

Jonge zebravinken leren meestal hun vogelzang door de liedjes van hun ouders te absorberen en na te bootsen. Onderzoekers slaagden er echter in om elektrische activiteit in de geest van de vogels te manipuleren door genen in specifieke neuronen in hun hersenen in te voegen die betrekking hebben op het leren van liedjes.

Met deze genen konden de wetenschappers proteïnen activeren in de hersenen van de vinken, waardoor het lied in hun gedachten bleef.

In een verklaring zei co-auteur Dr. Todd Roberts:

Dit is de eerste keer dat we hersengebieden bevestigen die coderen voor gedragsdoelherinneringen – die herinneringen die ons begeleiden wanneer we iets willen imiteren, van spraak tot het leren van de piano.

De bevindingen lieten ons toe deze herinneringen in de vogels te implanteren en het leren van hun lied te begeleiden.

Hoewel de resultaten van het experiment een indrukwekkende prestatie zijn, kan het soort detailrijke, korrelige herinneringen waarvan we genieten nog steeds niet bij mensen worden geïmplanteerd. De studie kan echter de deur openen naar mogelijke behandelingen voor mensen, waaronder de behandeling van mensen die zijn getroffen door traumatisch verleden, autisme en spraakstoornissen.

Roberts heeft toegevoegd:

“We leren de vogel niet alles wat hij moet weten – alleen de duur van lettergrepen in zijn lied.

De twee hersengebieden die we in dit onderzoek hebben getest, vertegenwoordigen slechts één stukje van de puzzel. “

Toch kan de ontdekking nieuwe deuren openen voor onderzoekers die hersencircuits identificeren die een sterke rol spelen bij het beïnvloeden van vocalisatie, inclusief de volgorde van geluiden en hun toonhoogte.

Roberts zei:

Als we die andere wegen uitzoeken, zouden we hypothetisch een vogel kunnen leren zijn lied te zingen zonder enige interactie van zijn vader.

Maar we zijn nog lang niet in staat om dat te doen. “

Roberts ‘team had eerder het moeilijk gevonden om de delen van het brein van vinken te isoleren waar herinneringen worden opgeslagen. Uit het laatste experiment is echter gebleken dat herinneringen eigenlijk zijn ingebed in verschillende delen van de hersenen van de vogels dan waar ze zijn ontstaan.

Roberts zei:

“Het menselijk brein en de paden die samenhangen met spraak en taal zijn enorm gecompliceerder dan het circuit van de zangvogel.

Maar ons onderzoek levert sterke aanwijzingen over waar te zoeken naar meer inzicht in neurologische aandoeningen. ”

Lees verder bij de bron: activistpost.com

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
islam 1565338299

VN-rapporteur: Nederland discrimineert islamitische vrouwen met boerkaverbod

57e3dd464f53ad14ea898675c6203f78083edbe25355744073267e 640 analytics

Omgekeerde wereld: Jij bent het marktwaar als je online bij de supermarkt besteld