in , , ,

Wettelijke compensatieregeling bij bankstoring nu echt noodzakelijk

Bank brak zaterdag mogelijk een nieuw record met een storing die ‘s ochtends vroeg begon en in de late avond pas was opgelost. Het resultaat: woedende klanten die hun ongenoegen kenbaar maakten en een overstap naar een andere bank aankondigden, een webcaredienst die niet op de hoogte werd gehouden en servicemededelingen die niet bleken te kloppen. De zijn te laks met oplossen van hun onlineproblemen. Daarom moet een wettelijke compensatieregeling er nu echt gaan komen.

Schrijnende gevallen meldden zich zaterdag op : mensen die geen boodschappen konden doen en de hele dag zonder eten zaten, die een gevulde supermarktwagen moesten achtergelaten, die niet konden tanken, die uitjes moest afzeggen. Ook webwinkels moeten het zaterdag aan hun omzet hebben gemerkt, want betalen met iDEAL via de grootste bank van lukte ook al niet.

Meest verontrustend was toch wel de verklaring van de bank over de oorzaak: ‘De problemen zijn ontstaan door herstelwerkzaamheden na een storing met de app van ING’, waarbij iedere klant zich ongetwijfeld moet hebben afgevraagd of de IT afdeling geen backup achter de hand had, zodat achter de schermen aan een oplossing kon worden gewerkt. ING had overigens onderhoud aangekondigd, maar dan voor de zondag.

Ook bleken afdelingen weer langs elkaar heen te werken. Webcare beloofde via Twitter beterschap aan iedere klager, maar moest erkennen dat een servicemededeling dat het geplande onderhoud tot de volgende ochtend zou aanhouden ‘onjuist’ was. Niemand kwam blijkbaar op het idee om die mededeling meteen te vervangen.

De storingen bij ING lijken in frequentie alleen maar toe te nemen. In mei van dit jaar kwam de site Allestoringen.nl, die storingsmeldingen inventariseert via de , tot de conclusie dat het aantal storingen van de drie grootste banken in Nederland snel oploopt. ING, en ABN Amro hadden tot dan toe al 86,5 procent meer storingen gehad vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

De meeste klachten van rekeninghouders gingen over internetbankieren. Zij konden vaak niet inloggen, of overboeken lukte niet. In de periode van januari tot en met april 2014 telde ING alleen al 63 storingsdagen, ABN Amro 55, Rabobank 54 en SNS Bank 7.

Lees verder via Emerce.

 

Foto via ING Nederland


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Belgie: Peuter (1,5) sterft aan hartaanval enkele dagen na vaccinaties

‘Waanzinnig protest’ lijkt werkelijkheid te worden voor Nederland: Break the System kondigt actie aan