in , , , ,

WhatsApp erkent bestaan en zweert ‘achterdeur’ niet te (laten) misbruiken

Vorige week werd het opgeschrikt door een waarschuwing van een beveiligingsonderzoeker die waarschuwde voor een achterdeur in WhatsApp:

kan je versleutelde berichten lezen

“Als het bedrijf achter WhatsApp door veiligheidsdiensten wordt gevraagd berichten te overhandigen, kan het bedrijf dat makkelijk doen door sleutels te wijzigen,” vertelt Boelter in aan The Guardian

heeft altijd volgehouden dat niemand de versleutelde WhatAapp-berichten kan onderscheppen, zelfs de medewerkers van het bedrijf niet. Dat blijkt dus niet waar te zijn. Boelter ontdekte de achterdeur al in 2016 en bracht Facebook daarvan op de hoogte. Facebook liet de onderzoeker weten dat het op de hoogte was van het probleem en dat er niets aan zal worden gedaan omdat dit “verwacht gedrag” is.

Stoppen met WhatsApp

Kirstie Ball, Professor bij de Center for Research into Information Surveillance and , zegt dat deze achterdeur een gigantische bedreiging is voor de en een goudmijn voor geheime diensten. Inmiddels laten verschillende gebruikers via Twitter weten te stoppen met WhatsApp.

WhatsApp maakt voor een deel gebruik van dezelfde techniek als Signal, de beveiligde chat-app van Open Whisper Systems, deze app bevat deze backdoor echter niet.

Lees verder via de Bron: Webwereld

Deze achterdeur zou het mogelijk maken berichten van gebruikers te kunnen onderscheppen. WhatsApp heeft gereageerd en aan collegasite Greenbot laten weten dat het geen gehoor geeft aan achterdeurverzoeken van overheden.

“De beslissing om [de applicatie] op deze manier te ontwerpen is gemaakt om te voorkomen dat miljoenen berichten verloren gaan.”

WhatsApp zegt verder dat gebruikers door de app op de hoogte kunnen worden gebracht als de sleutel wordt gewijzigd of als er andere beveiligingsrisico's optreden. Deze optie staat echter standaard uitgeschakeld.

Hier kan je lezen hoe je dit inschakelt.

Alles bij de bron; WebWereld

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

[bol_search_form limit=”6″ block_id=”bol_587f395c1bf7a_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”0″ default_search=”privacy” name=”privacy” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tijd voor belastingverlaging! 5x zoveel misdrijven dan uit officiële cijfers blijkt

Amnesty hekelt ‘Orwelliaanse’ antiterreurmaatregelen in EU