in , , , , , , ,

Wie is eigenlijk jouw eigenaar? EU evolueert kapitalisme tot socialisme

8385 / Pixabay

Nog niet zo lang geleden hadden mensen voor een groot deel zelfbeschikkingsrecht en konden zelf bepalen wat ze deden.

Jij was eigendom van jouwzelf, maar dat is al een hele tijd niet meer zo, dus wie is jouw eigenaar?

Oorspronkelijk hadden overheden weinig in te brengen. Toen heerste er het principe zoals men dat in Frankrijk noemt: “Laissez Faire”, laat ons met rust. Dit betekent een die zich niet bemoeit met vrije ondernemingen, vrije handel, vrije markten, kortom een overheid die economische vrijheid toestaat.

Dat systeem van vrijheid wordt ook wel kapitalisme genoemd. Binnen een dergelijk systeem heerst er één overheersend principe en dat is dat jij eigenaar bent van jezelf. Jij hebt de vrijheid om zelf besluiten te nemen over je leven en je bezit, op voorwaarde dat de je je houdt aan de afspraken die je maakt, je niet steelt en niet oproept tot geweld.

Dan, op een gegeven moment komen er in de geschiedenis figuren tevoorschijn zoals Karl Marx. Deze beweerde dat kapitalisme op een natuurlijke manier evolueert tot socialisme, een systeem waarbij de overheid steeds meer macht krijgt. Het idee van een maakbare samenleving staat centraal in het socialisme.

Het meest markante voorbeeld hiervan is de voormalige Sovjet Unie. In dat land was jij niet de eigenaar van jezelf, jij behoorde toe aan de Staat.

Als je weigerde mee te werken met hetgeen de overheid voor jouw in petto had, dan kwam je of in de terecht of je werd dood geschoten. Tijdens het proces om destijds van een communistisch land te maken, zijn er door de Sovjet overheid 5 miljoen mensen vermoord.

De zogenaamde founding fathers in Amerika die de originele maakten hadden het idee om een overheid in het leven te roepen die er zou zijn om de mensen te dienen. Dat was in de tijd dat mensen nog eigenaar van zichzelf waren.

Maar, van wat oorspronkelijk de bedoeling was van die founding fathers is heel weinig overgebleven. Wat de geschiedenis ons keihard leert is dat politieke macht corrumpeert.

De tactiek die door overheden wordt gehanteerd wordt wel eens vergeleken met een salamiworst.

Jij bent de trotse eigenaar van een grote salamiworst en die worst staat voor alle rechten en vrijheden die je bezit. Dan komt de overheid en snijdt een heel dun plakje van die worst. Zo klein dat het niet de moeite waard is om je daar druk over te maken of om te vechten, want je hebt nog meer dan genoeg van je worst over.

Maar, langzaam maar zeker haalt de overheid meer plakjes van je salamiworst af. Dit onder het motto dat hetgeen zij doen goed is voor jouw welzijn en veiligheid. Het zal misschien een paar honderd jaar duren al met al, maar Marx had wat dat betreft gelijk, want overheden evolueren naar het schijnt automatisch naar socialisme.

Hoe meer macht politici krijgen, hoe groter de kans op . Het gaat allemaal om macht en controle. Overheden zijn inmiddels werktuigen geworden van de echte machthebbers achter de schermen en het is niet voor niets dat de kwalificatie “psychopaat” hoog scoort bij het profiel van de perfecte kandidaat.

In het begin waren er al verontwaardigde geluiden toen de veiligheidsgordel verplicht werd gesteld. Dat werd destijds al gezien als een inbreuk op de en uiteindelijk werd het ons door de strot geramd omdat het voor “onze eigen veiligheid” zou zijn. Weer een plakje van de salamiworst verdwenen.

We zijn nu zoveel jaren verder en hebben inmiddels een Europese overheid die heel veel overeenkomsten vertoont met die van de originele Sovjet Unie.

Ook hier een centraal georganiseerde overheid die beslist over het wel en wee van de burgers en dus krijgen we de volgende dingen….

Lees verder bij de bron: Niburu.co


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volslagen eurofiel Guy Verhofstadt: ‘Ik ben juist enorm eurosceptisch, misschien wel eurosceptischer dan de populisten’

TV kijkend Nederland was Peter R. de Vries al zat, topcrimineel zet hem op dodenlijst