in ,

Wie kaatst kan de bal…. Wereldvreemde Rutte kwaad over inreisverbod parlementariërs

Het gaat om Tweede Kamerleden Louis Bontes (Groep Bontes/Van Klaveren) en Michiel Servaes van de . De derde is VVD’er Hans van Baalen die in het Europees Parlement zit. Bontes denkt dat hij op de lijst staat omdat hij hard tekeer is gegaan tegen Moskou na het neerschieten van vlucht . Serveas noemt het ,,tamelijk absurd” om op de lijst te staan.

Op de lijst die Rusland heeft aangelegd staan meer parlementariërs uit de . Ambassades van EU-lidstaten in Moskou werden donderdag op de hoogte gesteld door de Russische autoriteiten. De Belgische oud-premier Guy Verhofstadt staat er ook op.

,,De lijst ontbeert iedere fundering op internationaal recht, is niet transparant en niet aanvechtbaar. We verwerpen de daden van Moskou en hebben dat ook laten weten”, aldus Rutte. Volgens minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken ontbeert de lijst ,,elke fundering op internationaal recht en is het niet transparant”.

De Russische regering noemt het een gerechtvaardigde reactie op de sanctielijst die de EU heeft ingesteld, aldus Buitenlandse Zaken in Den Haag.

Lees verder via: Europa Nu

Photo by Ministerie van Buitenlandse Zaken


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europa en VS plegen zelfmoord

Omgekeerde wereld: Aangifte tegen RamBam om onterecht lintje